Nemám rád Velikonoce

Letos se  po mně ale vyžaduje, abych byl někde poblíž, jako výstražně vztyčený prst (Zřejmě prostředník). Prostě mám doma zase dělat policajta.

Přiznám se, že ty Velikonoce moc nemusím.

Teda mám rád potkávání s rodinou a samozřejmě to krásné jaro všude okolo a rád se mrknu, jak ty velikoční tradice probíhají vedle u sousedů.

 Ale jak mi dospívají ty moje dvě krásné dcery (po mamince, netřeba zbytečně vtipkovat na můj účet) a začínají se mi domů trousit takoví ti přiožralí pubertální "Cápci" nemám je prostě rád. 

A ta česká tradice omlazování dívek výpraskem svázanými vrbovými pruty, která se po pár štamprlích stává pro některé jen vítanou příležitostí, jak ty moje holky můžou bezstrestně seřezat přes zadek a nadělat jim nějakou modřinu, mě občas vytáčí doběla.

Ono se tady na Moravě u toho totiž hodně chlastá a nalívá se samozřejmě i mladým. V podstatě celé Velikonoce řešíme se ženou, komu můžeme nalít trochu vína a komu ne.

O štamprli slivovice samozřejmě loudí i čtrnáctiletí smradi a když jim dáte radši jen skleničku Coly můžou Vám taky z pomsty rozmajznout nějaký to barvený vajíčko na fasádu baráku.

Nejlíp teda každoročně udělám, když se tíše vytratím z domu a jdu radši přesazovat kaktusy, protože já už kdysi jednoho  ožralýho sígra i škrtil a dva vyhodil před barák. A to pak nemáte zrovna dobrou pověst.

 Letos se  po mně ale vyžaduje, abych byl někde poblíž, jako výstražně vztyčený prst (Zřejmě prostředník). Prostě mám doma zase dělat policajta. Ono to není lehký, některý ti smradi z 8.C jsou o hlavu větší než já a narozdíl ode mě, mají svaly!!!
Tak jsem o tom přemýšlel a asi  to udělám takhle:

 Dám si montérky a  budu se v něčem jakože vrtat na předzahrádce. (babky kostelničky to sice nepřežijou ,"Kristepane na Velikonoční pondělí," ale co?)  

A budu to metodicky třídit už před barákem. Do keříku si schovám pořádnou lískovku a kýbl se studenou vodou, kdyby jich bylo moc a litr Merlotu, abych to sám nějak přežil.

Takže kamarádi, kdyby náhodou na Nově byly záběry z Moravy, jak tam starej chlap vyplácí mladé sígry klackem, tak to není pravá slovácká šlahačka, žádný prapodivný tradice z našeho regionu, ale pouze výchovná lekce od starostlivého otce.

A nezletilým letos chlast nenalívám, maximálně malej "Ajrkoňak"

Autor: David Vlk | pátek 19.4.2019 8:25 | karma článku: 36,34 | přečteno: 3320x
  • Další články autora

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,48

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,34

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,44

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,56