Někdy si připadám jako starý čerpadlo

Ne prosím Vás, tohle není povzdech majitele Agrofertu, který je unaven z dojení eurodotací, tohle je blog o jednom stárnoucím chlapovi..................  O mně

Někdy si připadám jak nějaká stará letitá výrobní mašina ve fabrice. Prostě takové utahané čerpadlo, co fachčí padesát let bez přestávky. Musí se mu občas přeměřit tlaky a vztlaky a taky výtlaky, vstřiky a výstřiky, jestli je jako všechno v pořádku pod tlakem.

To je ale ještě ta lepší fáze životnosti  "čerpadla." Pokud je problém jenom se ztrátou výtlaku. Děsím se, že za pár let přijde okamžik, kdy budu mít problém s průsaky a těsností. 
Jen si tak říkám, jestli jsem vlastně nechtěl být v mládí nějakou úplně jinou výrobní mašinou, než zrovna čerpadlem, třeba pneumatický lisem, to by se totiž o mně říkalo:

"To je ale bouchač."

Nebo třeba úhlovou bruskou, to by se zase říkalo :

"To je ale "Nabroušenej ostrej maník."

Ale teď vážně, já chtěl celé dětství být hajnej, chtěl jsem brouzdat po lesích, počítat stromy, vraždit komáry a klíšťata po stovkách a nestřílet srnky. Já bych totiž byl nestřílející hajnej, jestli to teda jde.

Jenomže rodiče viděli budoucnost v socialistickém těžebním průmyslu. Byli jsme chudí a horník, nebo naftař zdál se být za Gustava Husáka poměrně dobře placené zaměstnání, tak jsem vystudoval tehdy nově otevřený, progresivní obor Hornictví hornickou geologii, podobor vrtání nafty. 

Jenomže pak přišla ta Sametovka a těžba se ukázala jako neperspektivní obor. 

Takže už jste nemohl počítat s tím, že když mladé slečně zašeptáte :

"Makám na šachtě." Tak se začervená a sundá si sama kalhotky s nápisem "Friday" 

Ve 22 letech jsem pak hrou osudu šel prodávat kachličky a kupodivu prodávám je pořád už dalších dvacet sedm let. Hergot, ale chtěl jsem já vůbec někdy prodávat ty zatracený kachličky?

Nechtěl, ale mám to asi už nadosmrti, někdy mě ale napadne , že jsem třeba mohl psát scénáře do nekonečných seriálů, nebo sitcomů, nebo dělat reklamní slogany na menstruační vložky, nebo být vtipný a oblíbený učitel.

Anebo jsem mohl být politik. Hubou umím přece mlátit skvěle.

Co už ale teď? Nebo bych třeba ještě mohl dnes na středně stará kolena zkusit nějaký moderní cool obor? Něco strašně Hipsterského? Třeba bych si mohl nechat narůst plnovous a stát se bradýřem ve vlastním Barbershopu? Nebo bych mohl pěstovat brouky a červíky na jídlo a smažit je na gastrofestivalech? Prostě něco, po čem se mohou dnes lidi znavení internetem a sezením u počítače utlouct. 

Samozřejmě musím vzít v potaz, že jsem poněkud limitován věkem. Za Slavii už asi hrát fotbal nebudu, do Superstar se taky nepřihlásím a moje znalosti práce s počítačem končí u pěkné přehledné tabulky v excelu.

Teď mi však ještě svitla naděje. Nedávno jsem se dočetl na internetu o trendy oboru, ve kterém bych snad ještě mohl mít úspěch.

Prej, že ve světě teď strašně frčí ten nahatý uklid a tady u nás ještě není moc velká konkurence.

Lidi prý strašně milují, když jim barák uklízí nějaká skoro nahatá sexykočka ve spodním prádle a když si sundá podprdu, je tam dokonce připlatek 50% a když je úplně nahatá, tak se připlácí 100% procent.

To musí být přeci lukrativní kšeft!!!

Hergot................... sto procent navíc, kdo to má tohleto?

Dělají to samozřejmě určitě i chlapi, protože všechno přeci musí být dneska genderově vyvážený a holky si taky přece musí přijít na svý. Svět je přece fér a spravedlivý. Dokonce i senioři a seniorky mají nárok na kvalitně provedený cool smejčení.

Určitě by to mohla tedy být i skvělá komerční příležitost pro mě, skoro padesátiletého, sto dvaceti kilového šohaja z Moravy !

Že bych do toho fakt šel????

Já se totiž s vámi klidně vsadím, že kdyby takovej nahatej, sto dvaceti kilovej řízek vlítnul u zákazníka třeba na mytí oken do ulice a začal je leštit krouživými pohyby novinami a stříkal na skla Okenu ze sexy pětilitrového fialového rozprašovače, bimbásek se mu u toho klimbal před tím oknem jako stěrač na předním skle zánovního BMW X5, leckterý zákazník by ještě rád připlatil  sto, dvě stě, ba dokonce i tři sta procent, aby se radši urychleně oblékl, slezl z okna  a vypadl z baráku.

A čím byste ještě do konce života chtěli být vy? 

Autor: David Vlk | pátek 10.5.2019 15:40 | karma článku: 37,58 | přečteno: 3025x
  • Další články autora

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,48

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,34

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,44

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,56