Kulturní barbarství, jako součást islámské víry?

Islámský stát nevraždí jen lidské bytosti.  Ve svém zaslepeném boji za absolutní pravdu své víry jsou fanatičtí bojovníci schopni ničit nejen osudy a životy lidí, ale i odkazy minulých generací. Jde o fanatický výklad víry, nebo jen o marketing?

Islámská víra zapovídá zobrazení boha, proroka a lidské bytosti vůbec. Islámskou víru nadřazuje všem ostatním náboženstvím a za jedinou správnou kulturu považuje tu řídící se Koránem. Její nejhorlivější vyznavači, fanatici z celého světa, kteří si říkají Islámský Stát berou dogmata stará přes tisíc let i v současné době doslova. Otázkou je, zda je  jejich výklad Koránu správný , anebo zda jsou to vlastně fanatičtí heretici, kteří Korán pouze využívají k získání pohodlného dobrodružného života, plného otrokyň, násilí a ukradeného majetku???

Vraždění křesťanů, Jezídů a ostatních muslimů už se zřejmě na sociálních sítích okoukalo. Své drsné chlapáctví, nejchlapáčtější ze všech teroristických chlapáků, již dokázali bezpočtem uřezaných hlav, upálených a ukřižovaných lidských bytostí. Správný chlapácký terorista je samozřejmě taky kulturní buran a diletant, takže teď přišla na řadu likvidace kulturních památek. A proč to neudělat pořádně, vezmou se rovnou buldozery a památky se srovnají se zemí. Je pravdou, že zlikvidovat lidem dědictví jejich předků, sebrat jim doklady o jejich historii a kultuře je zřejmě efektivním způsobem, jak podlomit jejich sebevědomí. Je tedy likvidace  historických památek výsledkem fanatického výkladu Koránu, nebo válečná strategie, nebo další ubohá marketingová akce, mající za úkol dostat se na první stránky světového tisku a získat na svoji stranu podobně smýšlející muslimské drbany z celého světa? IS docházejí peníze, potřebují tedy svým donátorům dokázat, jak věrnými a horlivými vykladači Koránu jsou?

Nevím co ještě musí ta banda muslimských buranů a vrahů v terénních Toyotách s Kalašnikovem  kolem krku udělat, aby se světoví potentáti konečně probrali a vymýtili je z povrchu země??? Zachovat kulturní dědictví lidstva, by mohlo být v zájmu snad většiny z nich.

Probere se konečně pan Obama??? A co pan Putin??? Nebylo by lepší, aby spolu raději v Iráku a Sýrii spolupracovali, než na Ukrajině soupeřili?

Autor: David Vlk | pátek 6.3.2015 9:50 | karma článku: 21,26 | přečteno: 537x
  • Další články autora

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,49

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,34

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,44

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,56