Rudá záře nad Kladnem, voliči zůstali doma.

Výsledky voleb jsou do značné míry takové, jak se předpokládalo. Lidé jsou znechuceni politikou vládních stran a lidé v nebývalé míře volí komunisty ...

Plně chápu lidi, kteří se rozhodli nevolit ODS, TOP09 nebo VV/LIDEM. Pokud tyto strany mají tak výrazné problémy ve vládě, lidé jim nevěří ani na krajské úrovni. Poněkud ale nechápu voliče ČSSD. Na krajské úrovni se jede na dluh více, než si myslíte. Ratha čapli s naditou krabicí od vína. Přesto byli voliči pilní jak včeličky i v Středočeském kraji.

Mí oblíbení Piráti opět neprošli, ale v průměru dosáhli 2,2% hlasů, což je téměř třikrát více, než před dvěma lety ve volbách do Poslanecké sněmovny. Za dva roky to už snad přes těch 5% bude. Šanci ale mít nebudou, pokud jim ji lidé nedají. Šanci nedávají televizní pořady o preferencích, ale my sami.

Co mě ale opravdu děsí, je úspěch komunistů. Měli být hned po „revoluci” zakázáni. Proti předpokladům ale jejich voliči nevymřeli. Ba naopak, lidé znechuceni zloději ve vládě a krajích volají. Volají po vrahu, který zabil po druhé světové válce naděje naší země, popravil Miladu Horákovou a na hranicích zabíjel kulkami i elektrickým proudem lidi, kteří pouze chtěli odejít.

Tyto volby jsou především prohrou těch, kteří „neměli, koho volit”. Téměř pět milionů voličů k volbám nepřišlo. A nějaká část z toho jsou lidé, kteří nevěří vládnoucím stranám, ale nemají odvahu dát důvěru novým stranám. Snad ze strachu, že to dopadne jako s TOP09 a VV? Netuším, ale myslím, že ztráta důvěry v mechanismy demokracie je prohra tak nebo tak. I díky tomu jsme opět o krok blíže skryté totalitě.

Autor: Vlastimil Fürst | pondělí 15.10.2012 9:05 | karma článku: 14,33 | přečteno: 871x
  • Další články autora

Vlastimil Fürst

Šmejdi prodávají šmejdy

21.4.2024 v 16:41 | Karma: 0

Vlastimil Fürst

Palestinské „Chcete mě?”

20.2.2024 v 21:30 | Karma: 33,02

Vlastimil Fürst

Děje se něco strašného.

2.1.2024 v 10:55 | Karma: 34,91