Proč volím Vladimíra Franze

Když jsem některým kamarádům a známým říkal, že budu volit Franze, přišlo jim to přinejlepším jako dobrá recese. Já si to nemyslím. Proč?

A Fischer? Jeho slovo platí. Víme i kdo.Mediafax/upraveno

V první řadě musím přiznat, že jsem výběrem ostatních kandidátů vcelku zklamán. Kdyby kandidoval někdo výrazný jako např. dávno zesnulý Karel Havlíček Borovský (který se ale nedožil ani 40 let), asi bych měl jasno. Když ale na mně z plakátů oslovují převážně vyčpělí politici, je lehčí zaujmout ...

Zatímco někteří kandidáti jsou mi vyloženě odporní a další téměř neznám, Vladimír Franz mě zaujal. Například svojí přednáškou Soustavně upadající víra ve vzdělanost. Není profesionálním politikem a zdá se, že i díky tomu má odstup, nadhled a filozofický přesah.

Určitý prvek recese nebo vzdoru ale nepopírám. Když v USA můžou mít „barevného” prezidenta, proč bychom nemohli mít ještě barevnějšího? Navíc, Franz nám určitě zlepší vztahy s Novým Zélandem, tamní domorodci, Maorové, používají podobné vzory tetování. Prý nám „hrozí mezinárodní ostuda” – někteří to říkají jakoby náš prezident nekradl pera, bývalý premiér nebyl vyfocen nahý u Berlusconiho ...

Volba prezidenta není pouhý žert, určitě ji berte vážně. Neohlížejte se ale jen na to, kdo „má šanci” a kdo ne. Opravdu vyhozený hlas je ten, který vlastně není z vašeho vlastního přesvědčení. Pokud si opravdu myslíte, že nejlepším prezidentem by byl Zeman nebo Fischer, volte je. Aspoň mi dáte důvod se druhého kola vůbec neúčastnit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Fürst | čtvrtek 10.1.2013 21:05 | karma článku: 22,54 | přečteno: 1383x
  • Další články autora

Vlastimil Fürst

Šmejdi prodávají šmejdy

21.4.2024 v 16:41 | Karma: 0

Vlastimil Fürst

Palestinské „Chcete mě?”

20.2.2024 v 21:30 | Karma: 33,02

Vlastimil Fürst

Děje se něco strašného.

2.1.2024 v 10:55 | Karma: 34,91