Je přijatelné, když lidé na náměstích řvou, že Babiš je lhář, podvodník a zloděj

Andrej Babiš rád častuje své politické protivníky podobným výrazivem, například Kalouska. Proč si myslí, že není přijatelné, aby těmito slovy byl nazýván on sám?

Politici (a ministři a předsedové vládních stran především) jsou často podezíráni z rozhodnutí, která nebyla v zájmu státu. Miroslav Kalousek byl nejednou z něčeho podezírán novináři, občany i opozicí. Nebyl ovšem nikdy trestně stíhán nebo dokonce obžalován. Přesto nemá Babiš žádný problém jej nazývat zlodějem. Proč mu potom tolik vadí, když je sám takto nazýván, nechutná mu jeho vlastní medicína?

Babiš: Je nepřijatelné, když lidé na náměstích řvou, že jsem lhář, podvodník a zloděj

Babiš se v článku také kasá, že vybudoval firmu, která zaměstnává 35 tisíc lidí a platí daně. Nechme stranou otázku, jak k takovému holdingu přišel. Nechť sám řekne, kolik Agrofert odvádí na daních. Blíží se to aspoň řádově částkám, které pobírá na dotacích?

Považujete za nepřijatelné, aby na Babiše dav řval nadávky? Já ne. Nejsem fanda davového chování, ale jak se říká, na hrubý pytel, hrubá záplata. Při lži jsme Babiše už párkrát přistihnout mohli. Že čerpal dotace míněné pro menší podniky nikdo nepopírá. Je to nemorální a dá se to přeneseně nazývat zlodějinou. Zda se tím ale dopustil skutkové podstaty dotačního podvodu, má rozhodnout soud.

A teď co naopak za nepřijatelné považuji: Že je šéfem exekutivy člověk, který je sám trestně stíhaný. Jmenuje ministry a ti zase dělají personální změny v nižších patrech. Aniž by musel ovlivnit nezávislost soudů, může kauzu Čapí hnízdo vykostit dřív, než k soudu přijde. Kde není žalobce, tam toho soudce moc nenadělá.

A nepřijatelné také je, že Agrofert nadále pobírá dotace od České republiky, když dotační program EU kvůli vyšetřování střetu zájmů dotace pozastavil. Toto stojí peníze občany ČR, Babiš už není nějaký Robin Hood, který okrádá (pardon, čerpá) bohatší státy, abychom se měli lépe. Uvědomí si to i voliči ANO 2011?

Autor: Vlastimil Fürst | středa 5.6.2019 19:45 | karma článku: 42,41 | přečteno: 7035x
  • Další články autora

Vlastimil Fürst

Šmejdi prodávají šmejdy

21.4.2024 v 16:41 | Karma: 0

Vlastimil Fürst

Palestinské „Chcete mě?”

20.2.2024 v 21:30 | Karma: 33,02

Vlastimil Fürst

Děje se něco strašného.

2.1.2024 v 10:55 | Karma: 34,91