Jděte, a vychovávejte si mučedníky

Vím, Ježíš to řekl jinak. Ale pak přišel „poslední prorok“ Mohamed a trochu to změnil. A po něm další, jako Marx, proroci ateistické školy žido-křesťanské tradice. Učednictví netáhne, doba si žádá mučedníky.

Kdo z vás by si dobrovolně ušpinil ruce od krve, bral na sebe riziko uvěznění nebo smrti, nebo snad i šel na jistou smrt? Pokud jste v privilegované pozici, rádi toto hrdinství delegujete jiným. Když prorok Mohamed vysílal bojovníky, bylo mu „velmi líto“, že si nemůže dovolit jít s nimi, protože má důležitější poslání.

Vůdcové Hamásu žijí v zahraničním blahobytu, nepadají jim letecké pumy na jejich střechy. Prezident Putin nemrzne v bídně vytopeném bytě, ani ho nekoušou krysy v rozbředlém zákopu. A stejně tak i univerzitní učitelé do ideologického boje proti establishmentu rádi vyšlou za sebe své studenty.

Britský komik Konstantin Kisin řekl v televizní debatě, že Britové by měli přestat hanit svou zemi, jako by byla nejhorší zemí na světě s největší mírou sexismu a rasismu. Ostatně, coby imigrant ze Sovětského svazu ví své, že jinde je hůř.

Ze sálu se ozval řev: „Hanba tobě!“

Křičelo více lidí, ale záběry kamer se věnovaly mladé ženě v jedné z předních řad. Rozrušení bylo patrné z výrazu její tváře, nic nehrála. Rušila i nadále. A jak se komik později dozvěděl, její učitelka byla na tento projev rozhořčení náležitě hrdá.

Kdo ví, čím si holka prošla. Dost možná má nějaká traumata z dětství. Na univerzitě se učí sebelítosti a ukazování prstem na viníky. Akademická zbrojovka přetaví její traumata ve zbraň. Teď se učí potřebné doktríny a připravuje se bojovat za zkázu své vlasti, ve jménu neomarxistické ideologie.

Možná se už ani nebojí zákonů a policie. Pohrdání vlastí a politickým systémem je v tomto celkem osvobozující. Co když ale přijde odsuzující rozsudek „vinna“?

Bude učitelka opět projevovat svou hrdost? Stěží: Mohla by přijít o své privilegium a pohodlnou kancelář. Snášení příkoří přísluší zfanatizovaným masám. Proto si dnešní mistři vychovávají mučedníky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vlastimil Fürst | pondělí 5.2.2024 12:00 | karma článku: 20,97 | přečteno: 387x
  • Další články autora

Vlastimil Fürst

Šmejdi prodávají šmejdy

21.4.2024 v 16:41 | Karma: 0

Vlastimil Fürst

Palestinské „Chcete mě?”

20.2.2024 v 21:30 | Karma: 33,02

Vlastimil Fürst

Děje se něco strašného.

2.1.2024 v 10:55 | Karma: 34,91

Vlastimil Fürst

Ztracená africká diaspora

30.11.2023 v 11:11 | Karma: 21,78