Cože, sebevražda? A náboj nebyl ostrý?

A proč policii déle trvá objasnit, že nejde o ostrý náboj, než objasnit, že smrt byla sebevražda? Domnělá výhružka umocněná ostrým nábojem ovlivnila volby, a podle odpovědí policii na Twitteru, více lidem se na tom něco nezdá.

Pro těch pár lidí, co příběh neznají: Ve čtvrtek 19. 1. byla manželům Babišovým doručena obálka. Podle svých slov ji Andrej Babiš dostal od ochranky v sobotu 21. 1. a ihned pořádal tiskovku. Údajně obdržel ještě jeden dopis v pondělí 23. 1., a zrušil zbytek kontaktní kampaně. Téhož dne odpoledne spáchal sebevraždu nějaký muž v Brně.

Volby se konaly 27 - 28. ledna a to jsme ještě neměli žádné upřesnění od policie, takže nebyl důvod silně pochybovat, že náboj byl ostrý. Než včera vyšla zpráva policie, též otištěná jako zpráva na ČT24, kde se dovídáme dvě skutečnosti: Náboj nebyl ostrý a policie zná identitu odesilatele – byl to onen sebevrah z Brna.

Ze zprávy není zjevné nic moc více. Pro mě coby diváka tiskovky AB to ale přináší více otázek, než odpovědí. A asi nejsem jediný, kdo by rád znal odpovědi.

Např.: Vážně je snazší rozpoznat sebevraždu od vraždy, než ostrý náboj od neškodné napodobeniny? Obzvlášť, když tato skutečnost měla významný vliv na rozhodování voličů? Někteří lidé byli znechuceni a zvažovali neúčast u voleb.

Nebo: Vážně policie odloží případ a zcela přestane vyšetřovat okolnosti jen proto, že odesilatel spáchal sebevraždu? Je zcela vyloučeno cizí zavinění? A nějaké vydírání nebo nějaké jiné podezřelé věci, které sebevraždě předcházely?

Policie možná ví, ale co ty miliony svědků tiskovky? Nikdy se nedozví, zda šlo o osamělého podivína, nebo to byla nějaká větší hra, a pokud, tak čí?

Autor: Vlastimil Fürst | čtvrtek 2.2.2023 22:36 | karma článku: 23,48 | přečteno: 922x
  • Další články autora

Vlastimil Fürst

Šmejdi prodávají šmejdy

21.4.2024 v 16:41 | Karma: 0

Vlastimil Fürst

Palestinské „Chcete mě?”

20.2.2024 v 21:30 | Karma: 33,02

Vlastimil Fürst

Děje se něco strašného.

2.1.2024 v 10:55 | Karma: 34,91