Blíží se konec světa ... opravdu?

Poslední dobou se přemnožily zprávy o tom, kdy a proč svět skončí. Spousta lidí si uvědomuje, že něco není v pořádku a někteří vlivem toho i věří v brzkou zkázu světa. Jsem členem církve, která vznikla po neúspěšné předpovědi konce světa a mám tedy o důvod víc být opatrný a poučit se z chyb našich předků.

Millerité byli hnutím, které sjednotilo spoustu lidí z různých denominací (různých křesťanských církví). V domění, že Ježíš přijde v roce 1844 prodávali svůj majetek a připravovali se na příchod svého spasitele. Ostatně, k tomuto datu se z Bible skutečně dalo dopočítat podle proroctví. Jenže přišel daný den a nic se nestalo. Ani druhý možný termín v rámci roku nevyšel. Millerité byli zklamaní, někteří přestali věřit v Boha, jiní pokračovali s výpočty a drobná skupina lidí byla přesvědčena, že se nespletli datem, ale událostí. Takhle vznikla Církev adventistů sedmého dne ...

Dovolil jsem si připomenout kousek historie. Někteří lidé tuto vědu rádi nemají a nepovažují ji za užitečnou, historici se ale hájí tím, že znalost historie nás může ušetřit opakování stejných chyb. Žel, i dnes spousta lidí určuje datum konce světa a někteří podle toho i žijí. Ať už je zaujal kalendář Mayů nebo cokoli jiného.

Já jsem si z toho vzal dvě ponaučení. I když svět může zítra skončit, měl bych být připraven i na to, že budu žít ještě dalších sto let. Ale stejně tak bych měl být připravený na to, že zítra tady svět ještě bude v celé své kráse i hnusu, ale já už tady nebudu.

Autor: Vlastimil Fürst | pátek 11.12.2009 23:43 | karma článku: 17,16 | přečteno: 2069x
  • Další články autora

Vlastimil Fürst

Šmejdi prodávají šmejdy

21.4.2024 v 16:41 | Karma: 0

Vlastimil Fürst

Palestinské „Chcete mě?”

20.2.2024 v 21:30 | Karma: 33,02

Vlastimil Fürst

Děje se něco strašného.

2.1.2024 v 10:55 | Karma: 34,91