Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pocta mým spřízněným duším

Díky spřízněným duším si dovedu lépe uvědomovat sebe samou. Své vlastní božství. A šířit lásku. Lásku, která prostupuje vše. Hladí, boří bariéry, uzdravuje. Jak je třeba. Je to tak mocná síla...poslyšte příběh ze života.

My ženy si často idealizujeme vztahy, čekáme, že přijde nějaký princ, který nás svým polibkem osvobodí. Osvobodit se ale může každý jen sám za sebe. Najít svou vnitřní sílu a konat, když je třeba. A hlavně milovat. Všechno. Dobré i zlé. Vše jsou totiž naše výukové lekce. Když pochopíš, aspoň z části, tak se ti mnohem lépe žije. To říkám z vlastní praxe.

Dnes cítím velkou vděčnost k mým spřízněným duším, s nimiž zažívám krásné souznění v některých osobních tématech a zároveň v našem životním směřování. A nejde zdaleka jen o nás, jako individuality, jsou tu úkoly společné. Určité dílo, které má být vykonáno.

Poslouchám teď nádhernou hudbu, která mě vylaďuje, ten koncert 2 CELLOS mi poslala jedna z mých blízkých duší, o které teď nebudu blíže vyprávět, máme společné tajemství a to ctím.

O kom můžu vyprávět, je další z blízkých duší, se kterou jsme nedávno natočili vyprávění o krajině severozápadních Čech, zaniklých obcích na Klášterecku. A našem záměru to tu zlepšit. Nenechat dál chátrat místa opuštěná. Udržujeme tedy tato místa v povědomí lidí a i něco konkrétního konáme, každý ve své profesi. A protože dílo je rozdělané, ještě zdaleka ne hotové, tak je třeba se občas vídat, říct si, co je nového, a na čem budeme pracovat dál.

Domlouvám tedy týden dopředu společný oběd a pak na tu schůzku zapomenu, protože přichází další úkoly, které mě vtáhnou zas do něčeho jiného. Jdu tedy rychle na oběd, sama, a najednou mi bleskne hlavou, vždyť jsi měla domluveno obědvat s tím architektem. Jak se snažím nebýt otrokem svého mobilu, tak jej mám často ztišený, tentokrát je myšlenka silnější, a na mobilu též pak vidím zmeškaný hovor. Volám tedy zpět, omlouvám se... Bůh to má ale v plánu, abychom rozvíjeli naše dílo a tak nás  dá dohromady jinak, jen za pár hodin poté.

To už stojím na potemnělém náměstí městečka, odkud jezdím po práci autobusem do dalšího města, a zrovna si říkám, pojeden dnes ten autobus? Někdy se totiž porouchá, řidičů je málo, špatně je platí, zakázka kraje, atd. Když dlouho nejede, tak jdu radši na vlak, ten je spolehlivější. Z úvah mě vytrhne bouchnutí víka od popelnice, to vyklouzlo z ruky na druhé straně potemnělého náměstí právě tomu člověku, s nímž jsem plánovala pracovní oběd. Když jej poznám, tak neváhám a běžím k němu, i z praktického důvodu, má totiž auto a může mě domů svézt. V tu samou chvíli se zároveň drobný déšť, který se snášel k zemi celý den, proměňuje v romantické sněhové vločky. Sněží, já se vítám s blízkým člověkem a usedáme spolu do jeho rychlého vozu bílé barvy, jen pro dva. Jak z romantického filmu, ale my dva nejsme nijak bláznivě zamilovaní, jen - a tohle "jen" je, přátelé, mnoho - máme radost, že si povíme, co je nového, a vzájemně si užijeme cestu, každý do svého domova, ke své rodině. Při rozhovoru pak zjišťujeme, že nás spojuje radost z nedávno zažitého, která nás naplňuje i pro dny všední. Můj známý vypráví o cestě do daleké země, kde si užil srdečnosti místních, a já mám z této země taky skvělý zážitek. Indiánskou madonu z Guadalupe. Jak mi jí takto někdo připomene, tak je tu vědomí ... to už slovy asi dnes nedám.

Jen doplním a zároveň dojdu k pointě, opět z praxe, tak to mám totiž nejradši, vzájemně se dělit o své vlastní zážitky, ne jen teorie, kdo je tu kdo a co je asi co. Píšu na své Fb "zdi" o setkání a souznění duší, kdy je to vlastně víc než romantická láska, když totiž s někým pracuješ na něčem užitečném, a zároveň ta shoda v něčem podstatném... a objeví se spřízněná duše, která si říká bezejmenný poutník a raduje se, kolik je v tom lásky...

A když pak mluvíme s poutníkem o jistých osobních zážitcích lásky, tak on praví:

Nelze sdílet lásku odvisí/li láska od druhého než jsi ty sám...
Tryská/li láska z tebe a zároveň z druhého, pak se tomu říká láska čili dvojplamen...
Ale jestliže tě naplňuje láska druhého a ne od sebe, pak později přijde trápení...

Pokud někomu umožníte, aby byl sám sebou a zároveň ten někdo umožňuje vám být sám sebou, tak jste v dvojplameni. Tak tu je nejsilnější láska...
A všechno to ostatní je trápení...

Miluju milovat

Spřízněné duše prožívající radost

 

 

Autor: Vlasta Fišrová | sobota 15.12.2018 11:51 | karma článku: 8,37 | přečteno: 294x
  • Další články autora

Vlasta Fišrová

Jiří Bartoška a spol. nejen na Veliké řece

Právě jsem poněkolikáté viděla film z období pravěku, který mě fascinoval už v dětství. Jiřího Bartošku v peřejích divoké řeky sice dubloval kaskadér, ale to je detail. Mužný idol, i jeho mladší kolega, který tu hrál Havranpírka.

26.3.2022 v 19:09 | Karma: 14,05 | Přečteno: 536x | Diskuse| Společnost

Vlasta Fišrová

Co se dá zažít na kurzu tvůrčího psaní

Přání zdokonalit se v písemném projevu mě přivedlo do kurzu, který vede spisovatelka Renata Šindelářová. Na první lekci se nás v chomutovské knihovně sešlo devět statečných. Babinec chytrých žen, tak tuhle seanci můžu pojmenovat.

21.3.2022 v 20:57 | Karma: 10,71 | Přečteno: 274x | Diskuse| Kultura

Vlasta Fišrová

Když vítězí láska nad nenávistí

Zjitřené emoce, které přinesla doba covidová a vzápětí válečná, je dobré tišit, aneb v klidu a míru je nám přeci nejlíp. A může to být i dobrodružství, když se vydáš na cestu ne až tak probádanou, tebe osobně přitahující.

20.3.2022 v 10:23 | Karma: 14,62 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Vlasta Fišrová

Nesmrtelní Gauguin a Gogh

Miluju ten příběh vášně, lásky a tvůrčího vzepětí. Mocná síla, která roztáčí vše. Listuji knihou o Vincentovi a už to zas cítím, to malířské volání. Syté barvy a až šamanské vytržení.

1.2.2020 v 16:09 | Karma: 7,52 | Přečteno: 250x | Diskuse| Kultura

Vlasta Fišrová

Když promluví cikánská madona

Doslova do duše se mi vpily smutné oči jedné romské dívenky, která se ocitla v odloučení od rodiny. Nabídla jsem jí svou náruč, abychom ten smutek zmírnily, potichu a pak i slovy konejšivými. Neboj, maličká, nejsi na to sama.

16.11.2019 v 14:51 | Karma: 10,63 | Přečteno: 780x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

CNN Prima NEWS vysílá už čtyři roky, k výročí připravuje nové pořady

3. května 2024

Zpravodajská stanice CNN Prima NEWS přinese divákům ke čtvrtému výročí zahájení vysílání nové...

Politologové: TOP 09 jen ztrácí, nemá lidi. Tulejův odchod je logický

3. května 2024  16:50

Premium Poté, co se Pavel Tuleja vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace, nemá podle...

Izrael má nový plán pro Gazu. Po válce by na ni mohly dohlížet i arabské státy

3. května 2024  16:30

Čelní představitelé izraelské vlády uvažují o rozsáhlém plánu poválečného uspořádání Pásma Gazy, v...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 611x
Jsem mámou tří už dospělých dětí. Ráda fotím, toulám se přírodou. Mou velkou zálibou je výtvarné umění. Zároveň se snažím chápat souvislosti, proč žijeme tak, jak žijeme. A co můžeme měnit. I proto píšu tady na blogu, abych spoluvytvářela svět dle svých představ.

Profesně působím ve školství, je mi blízká alternativa.

Mail: vlasta.fisrova@seznam.cz

Seznam rubrik