Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zemák tříprstý

Opravdu, ani na tisícinu vteřiny, jsem si nemyslel, že by byl Zeman moudrý a rozvážný státník, ale poslední vystoupení v parlamentu překonalo všechno. 

Neměl jsem na to sledovat jeho duševní průjem v televizi, ale z přepisu jsem zjistil, že náš p.p. po vzoru jednoho amerického trampa servíruje "alternativní fakta".
Užijte si se mnou
" Víte, kde je pramen Vltavy? Nejkrásnější české řeky? Neexistuje. Pramen Vltavy zanikl v uschlém šumavském lese. V tom lese, který chtěli Bursíci chránit, kde bojovali za datla tříprstého nebo teřeva hlušce, ale jak datel tříprstý, tak teřev hlušec se z uschlého lesa dávno odstěhovali. A odstěhoval se i pramen Vltavy. Zpočátku nákladem 800 tisíc korun k němu byla vybudována taková dřevěná lávka. Byl jsem u toho, viděl jsem ji. Ale protože uschlé stromy padají, tak na tuto lávku dopadaly uschlé stromy a proto byl její provoz uzavřen. Co se stalo? Pramen Vltavy byl operativně přesunut a vytvořen pramen nový. Včetně romantické sošky, která původní pramen doprovázela. Fakt číslo 1. A předesílám, všechna tři fakta, která vám nyní sděluji, byla veřejně publikována na tiskové konferenci a nikdo je nedementoval. „
Komentář: Že ve stejné době vyschnul pramen Labe, kde široko daleko smrky nejsou, to p.p. nevadí. Podle sledovaní hydrologů za to mohou sucha v posledních pěti letech, ale tím se nenechal zmást. Ti ptáci se jmenují datel a teřev asi tak stejně jako p.p. se jmenuje Zemák.
„Fakt číslo 2: K tomu novému prameni Vltavy přicházeli návštěvníci a bylo jim trochu divné, jak je možné, že je kolem tolik uschlých stromů. A tak tehdejší vedení šumavského národního parku objednalo vysokozdvižnou plošinu a ruční pilu. Ruční pilu proto, aby se mohly přeříznout tyto stromy zhruba v polovině, aby tam byly zuby, nikoliv hladký řez, a aby se turisté mohli domnívat, že jde o důsledek polomu a nikoliv o důsledek uschlého stromu. „
Komentář: Zářezy se dělají právě kvůli bezpečnosti turistů, nedělají se ruční pilou, ale motorovou pilou (p.p. asi neví, co je motorová pila). Zubatý zářez ( odborně korunový) se dělá proto, aby kmen mohl rychleji tlít. Na tabulích, které ovšem p.p. nečte, je to vysvětleno.
„A konečně fakt číslo 3: V noci za svitu reflektorů byly pod uschlé stromy dováženy čerstvé sazenice. A v noci se vytvářela iluze, že se příroda krásně omlazuje přirozenou cestou, nu a když reflektory zhasly a noc skončila, tak různí Špidlové a další naivní politici přišli na denní světlo a radovali se z přirozeného omlazování. Dokonce je ani netrklo, že občas pod uschlým smrkem vyrašil čerstvý javor. „
Komentář:  Nikdy a nikde na Šumavě se to nestalo.To je úplná blbost, ten p.p. vůbec netuší, že jde o mýtus, který si vypravují šumavští dřevorubci, kteří jsou doslova šokování masivním zmlazením. Přirozené omlazovaní se dělá na velikonoce pomlázkou, to co měl p.p. možná na mysli je přirozené zmlazení.
„...Dámy a pánové, byli jsme svědky zločinu. Byla vytvořena fiktivní divočina, nikoliv přírodní divočina. Byla vytvořena poušť."
Komentář: Fiktivní divočina je něco jako pečený led. P.p. by si měl omývat přerození vlažnou vodou dle spisku páně Batista. Poušť je to, co má v hlavě.

Autor: Mojmír Vlašín | středa 22.2.2017 15:30 | karma článku: 29,84 | přečteno: 1377x
  • Další články autora

Mojmír Vlašín

Desatero

Zeleným ( ať již aktivistům, ekologům či politikům) je často vytýkáno, že nemají žádné morální zásady, kterých by se drželi, že zkrátka stále nikdo nevymyslel nic lepšího než biblické desatero.

28.8.2014 v 10:37 | Karma: 14,24 | Přečteno: 732x | Diskuse| Ostatní

Mojmír Vlašín

Šumava nás nepotřebuje, Šumavu potřebujeme my

Americký vědec Daniel Doanto poskytl týdeníku Respekt zajímavý rozhovor. Z něho se lze dozvědět mimo jiné i to, že těžařská loby v USA, stejně jako u nás, se snaží ostrakizovat a umlčet vědce a bagatelizovat výsledky jejich výzkumu.

27.8.2014 v 17:35 | Karma: 15,58 | Přečteno: 493x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Mojmír Vlašín

A co Vítková ?

Podle průzkumů veřejného mínění pořádaného letos Akademií věd ČR se 73 % respondentů domnívá, že většina politiků se nezajímá o názory veřejnosti. Poslední hlasování v Brněnském zastupitestvu přesvědčilo veřejnost, že tom u tak skutečně je.

25.6.2014 v 10:13 | Karma: 14,29 | Přečteno: 502x | Diskuse| Politika

Mojmír Vlašín

Šumava v Senátu aneb Senát v háji

Je jen málo slušných senátorů a ti se vyznačují tím, že začínají pochybovat o smysluplnosti tohoto sboru. V úplné nahosti se to objevilo při projednávaní návrhu zákona o Šumavě. Senátní návrh zákona o Národním parku Šumava, který byl poprvé projednán v dubnu tohoto roku, byl v uplynulých týdnech posouzen senátním výborem pro životní prostředí a postoupen k dalšímu projednání v senátu, přesto že nebyly odstraněny jeho nedostatky. Návrh nejen nevyhovuje současným principům ochrany přírody, ale jako celek by ochranu přírody na Šumavě prakticky zrušil .

24.6.2014 v 17:28 | Karma: 20,26 | Přečteno: 866x | Diskuse| Politika

Mojmír Vlašín

Veletoč na radnici

Pokud si některý občan přišel poslechnout diskusi na zasedání Zastupitelstva města Brna ke smlouvě, které měla umožnit příchod firmy Amazon do Brna, nestačil zírat.

18.6.2014 v 18:41 | Karma: 13,91 | Přečteno: 434x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  10:03

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

VIDEO: V jižní Číně se propadla dálnice, o život přišlo nejméně 19 lidí

1. května 2024  9:09

Nejméně devatenáct lidí zahynulo při propadu části dálnice na jihu Číny. Informovala o tom místní...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License