Kalousku vydrž

Závod mistrovství světa silničních motocyklů v Brně je ztrátový podnik. Bez státní podpory se pořádání prestižního podniku nedá nadále udržet. Ministr financí Kalousek řekl, že na to dá peníze jen kdyby zamrzlo peklo a nebo kdyby ho někdo zastřelil. A pak že v novinách nejsou i dobré zprávy.

Podle jednoho ze spolumajitelů Masarykova okruhu dělá Velká cena obrovskou reklamu České republice a proto by na ni, podobně jako v jiných zemích, měl přispět stát. A myslí to úplně vážně. Takže policisti, kteří řeší většinu problémů s dopravou a opilci dostanou ubráno, a soukromý ztrátový podnik dostane přidáno.

První závod se jel na tzv. Masarykovu okruhu v Brně již roku 1930 a v roce 1949 se konala poprvé Velká cena Československé republiky. Jenže to byl úplně jiný okruh. V roce 1987 byl uveden do provozu nový okruh, který byl tehdejší komunistickou a svazarmovskou klikou protiprávně zasazen do nádherných lesů Pohádky máje. S tímto faktem jsem se nikdy nesmířil. Dalším faktem ovšem je, že v roce 2006 na návrh ODS vstoupilo město Brno do společnosti Automotodrom Brno majetkovou spoluúčastí – a tím do toho bylo město zavlečeno. Do té doby se závod konal v Brně, ale byl podporován státem. Někdo má rád holky, jiný vdolky – přiznám se, že nemám rád takzvaný motosport. Ten má totiž se sportem společného asi tolik jako Kalousek se Stranou zelných. Teda vůbec nic.

Vláda rozpočtové zodpovědnosti začala přiškrcovat kohoutky a ucpávat díry, ze kterých tečou peníze ze státního rozpočtu. Některá opatření jsou rozpočtová a zodpovědná, jiná opatření jsou dost nezodpovědná a skoro to vypadá, že hlavní smysl je naštvat lidi. Je ale jasné, že šetřit se musí. Ministru Kalouskovi není jasné, proč by se měl stát podílet na sanaci krachujícího podniku, jehož devizami je především to, že se při závodech zcela zbytečně spálí tuny kvalitního benzínu, totálně se zde opije tlupa fanoušků především z německy mluvící zemí a v Brně v té době zejí hotely prázdnotou. Pokud by totiž on, jako deklarativně rozpočtově zodpověděný ministr, to plýtvání povolil, pak bude muset opět důchodcům rozeslat falešné složenky, aby tuto rozmařilost laskavě zaplatili ze svého.

Tato vláda nefiguruje na seznamu lidí, kteří jsou mně sympatičtí, a pan Kalousek je v úplně jiném seznamu. Přesto u mne získal malé bezvýznamné plus. A já doufám, že peklo nezamrzne a Kalousek dodrží slovo.

Autor: Mojmír Vlašín | pátek 4.3.2011 10:55 | karma článku: 27,65 | přečteno: 2659x
  • Další články autora

Mojmír Vlašín

Chvála bláznovství

27.12.2022 v 10:10 | Karma: 5,44

Mojmír Vlašín

Proč nechci ohňostroje

30.1.2019 v 9:22 | Karma: 22,83

Mojmír Vlašín

Větrné elektrárny a miliony

28.1.2019 v 22:59 | Karma: 21,32

Mojmír Vlašín

Sucho a zakopaný pes

6.10.2018 v 18:09 | Karma: 17,50

Mojmír Vlašín

Proč kandiduji za Zelené?

2.10.2018 v 21:18 | Karma: 15,13