Zemanův rozhlasový projev

Tak nám pan prezident v přímém rozhlasovém přenosu oznámil, kdo všechno se ekonomicky provinil.Ale mám velmi nepříjemný pocit, že na některá jména zapomněl. Možná úmyslně. Zvláště na své a Klausovo.

Ti kteří v devadesátých letech tvořili zákony a vlády byly především dvě politické strany: ODS a ČSSD. Privatizace vyšla z dílny ODS a stvořila takové věci,  jako byla kauza lehkých topných olejů ( do které byli zapleteni i tehdejší politici, jejich manželky a nejbližší spolupracovníci) či pád několika bank a stvořila lidi jako byl Viktor Kožený Jejím jediným cílem či snem bylo se za každou cenu zbavit státního majetku. Klaus podceňoval  právo a vyzdvihoval pouze ekonomické vize a nechal se zaslepit takovými lidmi jako byli Viktor Kožený, Petr Čermák, Peter Kovarčík a další.  Zveličoval zásluhy nejúspěšnějších "privatizátorů", největších fondů a velkých bank, kde vždy ve vedení najdete bývalé členy StB. Ne nadarmo prohlásil "Více takových Kožených". A přestože se o Milošovi Zemanovi vyjádřil: "Miloše Zemana jsem nikdy nepovažoval za našeho kolegu, za tvůrčího, konstruktivního a pracovitého člověka", přesto v případě opoziční smlouvy, dokázal v zájmu své ješitnosti, překousnout svůj odpor vůči Zemanovi a opoziční smlouvu podepsal.

Miloš Zeman šel do voleb s heslem "Akce čisté ruce", která měla vymést korupci a zloděje, padni komu padni. Jedinému kterému padla, byl jeho vlastní ministr financí Ivo Svoboda a to bylo všechno. Možná tím chtěl dokázat, že nikoho nešetří. Z pohledu let se jednalo o čistě propagační akci, protože Ivo Svoboda byl zavřený za něco, co v té době bylo běžné. Podepsání opoziční smlouvy oslavovali  v luxusních restauracích kmotři z obou stran. V té době dosáhla korupce a podvody svého vrcholu.

Bohužel i Miloš Zeman šel ve stopách politiky Klausovy vlády, kdy vlády nečině přihlížely jak ve státních podnicích stát přichází o majoritu a proto nemá sílu zabránit divoké privatizaci. Tato nečinnost (pokud se to tak dá nazvat) nás stála stovky miliard korun. Pro připomenutí pád IPB (a tím ztráta Prazdroje ...), Moravská uhelná společnost či kritizovaná OKD, jejíž zpackanost chtějí hodit na Bakalu, který pouze využil neschopnosti našich vlád. (a teď se směje ve Švýcarsku).

I případ fotovoltaiky spadá do doby vládnutí Vladimíra Špidla, kterému k předsednictví vlády dopomohl Miloš Zeman v domnění, že to bude on, kdo se stane prezidentem.

Takže pokud náš prezident hovoří o ekonomických   , měl do nich zahrnout i své a Klausovo jméno.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladislav Svoboda | úterý 16.10.2018 8:37 | karma článku: 37,35 | přečteno: 2629x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,53

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09