Volby zoufalství

Zdá se, že výsledek voleb je důsledkem zoufalství lidí, kteří chtěli jít k volbám, ale většinou nevěděli koho mají volit. Někteří se po dlouhém a zoufalém tápání, rozhodli vzít si do volební místnosti dva volební lístky.

A cestou do volební místnosti stačilo potkat známého, který už šel s jedním lístkem, přestože den před tím, měl také připravené dva lístky s vědomím, že se rozhodne až na místě; případně i tím, že na místě rozpočítá enyky benyky...a lístek, který vyhraje, hodí do urny. Jenomže známý dostal večer před volbami varující hoax: Pozor! Ivan Bartoš podporuje  migranty. Na což zareagoval, že vyndal z připravené obálky lístek Pirátů a v obálce zůstal lístek SPD, případně ANO.

Jakmile byla tato "děsivá" zprávu předána, bylo rozhodnuto. Lístek s Piráty skončil v koši. Lístek SPD, případně ANO, zůstal v obálce. A při cestě do volební místnosti, tuto zdrcující "zásadní" zprávu, předával dál. Takže někteří další cestou  vyhazovali do koše lístek Pirátů a nechali si v obálce lístek SPD, případně ANO. I takto dokázala fotografie Ivana Bartoše z demonstrace Antify - změnit volby. Díky tomuto si SPD, případně ANO přilepšily o nějaké to procento. Jinak by SPD pravděpodobně skončila někde u KSČM a ČSSD. Zatímco Piráti by nejspíš přeskočili ODS.

A nebyla to pouze tato informace, která měla ovlivnit a ovlivnila volby. Už tři měsíce před volbami mi na mailovou adresu chodily hoaxy, vychvalující Andreje Babiše, jak dobře se stará o své zaměstnance a jak krásně to myslí s námi všemi a podobně. Tyto povětšinou lživé hoaxy měly na volby větší dopad, než si to většina lidí uvědomuje, protože přemýšlí klipově a nezamýšlí se nad obsahem, natož na jejich dopadech.

Tyto volby jsou výsledkem zoufalství lidí, kteří nechtěli volit strany, která dlouhá léta působila na naší politické scéně, ale jejich politika nás neposunula dál. Přešlapování ČSSD, TOP 09, KDU-ČSL a i KSČM způsobilo, že značná část pravicových voličů se vrátila k ODS a k STAN, levicová část se přesunula k ANO a SPD, a to i přesto, že v podstatě žádnou levicovou politiku nemají. Jenomže značná část lidí touží po silném vůdci. Co na tom, že jeden je bývalý komunista a agent StB podezřelý z trestného činu. A druhý velký vlastenec a bojovník proti islámu, který by chtěl, aby jsme měli českého prezidenta. Ne nadarmo má typické české jméno - Tomio Okamura. Jak se zdá Islámský stát začíná vítězit. Vždy chtěl, aby se ho lidé v Evropě báli. A to se mu podařilo. 

Recesisti a mladí prvovoliči se povětšinou přiklonili k Pirátům. A mají z toho velkou radost a pocit, jak to tradičním stranám nandali a v skrytu duše doufají, že se Pirátům podaří prosadit legalizaci marihuany. 

Výsledek? Devět stran v parlamentu, a někteří voliči jsou ještě víc zoufalejší, než byli před volbami! Proto nám nezbývá než si zazpívat: Máme co jsme chtěli...

 

Autor: Vladislav Svoboda | pondělí 30.10.2017 11:32 | karma článku: 16,49 | přečteno: 658x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88