Vládnou nám politici nebo dlaždiči?

O člověku, který mluví sprostě a vulgárně se říká, že mluví jako dlaždič. Podíváme-li se na slovník našich vrcholných politiků, zjistíme, že často dlaždiče trumfnou. Horší je, že oproti dlaždičům vystupují politici v masmédiích.

Začal s tím Miloš Zeman už jako předseda vlády, když novináři kritizovali Opoziční smlouvu, prohlásil: Novináři jsou blbci, blbci, blbci..Novináři jsou pitomci, hnůj a fekálie. Poté odešel do ústraní objímat stromy na vysočině a čekat na vysněný prezidentský stolec. Bohužel se přepočítal s loajalitou ČSSD.

Nakonec se dočkal. A jako první prezident v historii nás v živém rozhlasovém vysílání seznámil se slovy "K..da sem, K..da tam".  Tím zahájil sérii svých dlaždičských výroků, po kterých následovali výrazy póvl, přiblblíci atd. 

Poté se objevil další politik, kterého strašně rozčilovalo že všeci kradú, a protože měl díky své "šikovnosti" velké peníze, založil si vlastní hnutí ANO. I ten obohatil naši politickou kulturu svým bohatým slovníkem.

Když potkám Zaorálka, tak ho vždy pošlu do p.dele. Že je d.bil neschopnej, ale já mu to řeknu veřejně. Mimo jiné ho nazval kok.tem, který dvacet let žvaní.

Své se dočkala i ministryně Marksová Příště  mi dejte číslo a já tam zavolám a pošlu je do prd.le. Marksová, ta kráva, nic nedělá.

I premiér Sobotka se dočkal svého. To je největší svině, kterou jsem poznal... Blbeček

Stejně jako Zeman nemá rád novináře. Sabinu Slonkovou otituloval: P.ča zhrzená, zrzavá, co jsem ji vyhodil. Kamberského počastoval kokotem.

Pi.a je, co odešla, tam byly dvě - Šafaříková a Eliášová

Vladímíra Dlouhého pro změnu nazval sviní.

Takové dnes máme nejvyšší představitele, které nás reprezentují jak doma tak i ve světě. Možná, že je to obrázek naší společnosti.

Přesto mi nedá: Omlouvám se všem dlaždičům.

 

Viz Parlamentní listy 1.5. 2017

https://www.youtube.com/watch?v=uM4cub28yb4

 

Autor: Vladislav Svoboda | úterý 20.3.2018 11:29 | karma článku: 37,22 | přečteno: 3523x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88