Prostě to tak uděláš!

Takto řídila Jana Nagyová, nyní Nečasová, předsedu vlády České republiky Petra Nečase. Takže je to horší něž jsme si mysleli. Jak už jsem napsal ve svém blogu : Nechte mou ženu být!...tento nemužný typ, kterého si můžeme představit jako podpantoflíka, a do kterého hodně lidí vkládalo, že to bude on kdo zatočí s korupčníky a lobbisty, se nechal ovládat tím největším lobbistou - svou milenkou.

Tím klesl na úroveň nejhoršího předsedy vlády, průzračně čistého Stanislava Grosse, který to s námi myslel "upřímně". Ne tím, že by snad Nečas zázračným  způsobem zbohatl, ale tím že byl na Nagyové "absolutně závislý". Je absurdní až nepochopitelné, že  námi voliči zvolený předseda vlády, se nechal ovládat nikým nezvoleným a jím dosazeným vládním úředníkem. Tím potvrdil pravdivost názvu knihy Emila Špatného Estébáci, tuneláři, miliradáři aneb "Druhá" vláda...

"Janulko, lásko není, to tak," lísá se předseda vlády své milence, "jen jsem vyjádřil jiný názor na Páleníka. Měl jsem ti hned věcně argumentovat Kubou a Chalupou. Ty jsi na mě ale začala hned křičet. A řekla jsi větu: Okamžitě mi řekni, s kým jsi mluvil. A to se mě dotklo."

Myslím, že nyní po zvěřejnění odposlechů, se to dotklo více lidí - když k svému úžasu zjistí kdo vlastně nám vládl. Protože se provalilo, to co všichni dávno víme - že ne schopnosti, ale známosti s lobbisty rozhodují o obsazení funkcí. Zvláště těch kde se točí velké peníze, na které se můžou političtí "podnikatelé" přisát jako pijavice, které sajou a sajou, a teprve když vysajou co můžou - odpadnou.  

"Já chyby dělat nechci, nemám na to čas. Spoustu jsem ho utratila s tebou. Myslela jsem, že už jsi opustil tu maloměstskou pózu pantáty, ale zřejmě mi chceš v krizi, aspoň mě, dokazovat, kým jsi. To nemusíš, já ti pomáhala se tam dostat a udržet.

Nagyová si ze své funkce udělala, za blahosklonného přihmouření očí Petra Nečase,  zlatý důl. Tím že ovládala předsedu vlády, ovládala všechno okolo; což různí političtí šíbři rychle pochopili a snažili se plnit Nagyové všechno co ji na očích viděli. A ty zářily zlatě. Proto ty stotisícové kabelky a další luxus!

V tomto měla přeceněná Nagyová pravdu. Dřela jako kůň! A výsledek?! Pád "miláčka", pana Čistého - Nečase, do propadliště dějin, v kterých nebudou mít vzorové místo. Ne nadarmo se říká " Pýcha předchází pád"!

Člověka mrazí při pomyšlení, že  tato situace může opět nastat. Není v okolí Bohuslav Sobotky další Nagyová-Sobotková? Dokonce v horším vydání?! Petr Nečas neměl nikdy problém s chybami ve svých podkladech. Sobotkovi se to podařilo hned u prvního dokumentu - jmenování vlády.

 

Autor: Vladislav Svoboda | čtvrtek 22.5.2014 10:43 | karma článku: 43,66 | přečteno: 14115x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88