Proč SPD nesouhlasí s vysíláním zahraničních misí?

Pravda, Okamura vyjádřil upřímnou soustrast rodičům tří vojáků, kteří padli v Afghánistánu. Zároveň ale neopomněl zdůraznit, že na rozdíl od jiných stran, SPD nepodpořilo ve Sněmovně záměr zahraničních misí.

Mají prý špatný strategický cíl, protože nás neohrožuje Afgánistán, ale terorizmus díky imigrační a multikulturní politice EU. Vojáky potřebujeme mít doma.

Někteří členové SPD; například  místopředseda Fiala, taky ocenil hrdinství vojáků, ale neopomněl dodat, že bohužel padli při plnění naprosto špatných politických rozhodnutí. Ještě dál šel kandidát SPD do Senátu Ivan David, bývalý ministr zdravotnictví za ČSSD. Ten prohlásil: " Ti mrtví chlapci bohužel nejsou hrdinové. Jsou obětí našich politiků, kteří posílají naši armádu do nesmyslných válek v rámci NATO. Ovšem v podstatě jsou obětí těch voličů, kteří volí strany, které podporují setrvání naší země v NATO."

Každý rozumný člověk ví, že jakmile by spojenci opustili Afghánistán, případně Mali; hrozí, že uvedené země se pokusí ovládnout Islámský stát, který prohrál v Sýrii a Iráku.  V Afghánistánu by po případném odchodu spojenců, získal Islámský stát, na úkor Talibánu a Al-Kajdy, silnější pozice. A v případě vítězství Islámského státu, je víc než pravděpodobné, že by začal ohrožovat i okolní státy, především bývalé sovětské středoasijské republiky. Díky tomuto tlaku Islámského státu by se dala do pohybu obrovská masa běženců směrem na Evropu. Díky přítomnosti spojenců se tuto hrozbu prozatím daří potlačovat.

A to je přesně to, co SPD nepotřebuje. SPD potřebuje běžence. Kdyby nebyli, ztratila by svůj hlavní volební trumf. Protože každý rozumný volič ví, že jejich naivní představa o přímé demokracii, je víc demagogií než skutečnou realitou. 

Ztráta běženců by znamenala konec v parlamentu a ztrátu velmi slušných příjmů do stranické a osobní pokladny poslanců SPD. A to je Okamurova noční můra.

Ne nadarmo  jsou skoro jediní, kteří hlasují s komunisty, kteří před padesáti lety pozvali na vlastní lid okupanty. I to o něčem svědčí.

Čekají nás senátní volby. Při pohledu na kandidátky si člověk uvědomuje, že naše politická scéna je rok od roku horší. Člověk si říká: Proč? Bohužel na tuto otázku nenacházím odpověď. Možná, že za tím vězí znechucení slušných lidí, právě nad takovými lidmi jako je Okamura, David, Rath, Paroubek a další.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladislav Svoboda | úterý 14.8.2018 8:24 | karma článku: 32,48 | přečteno: 2243x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88