Potkal jsem voliče ANO

Doposud jsem se ve svém okolí nesetkal s voličem hnutí ANO. Bylo mi to divné, když dostává hlas od každého třetího voliče. Až nyní, po více jak čtyřech letech, jsem konečně na jednoho narazil. A to na nečekaném místě - v ateliéru.

Uprostřed scény v trůním sále krále v seriálu o templářích, po režisérově zvolání stop, jsem za sebou zaslechl hovor, do kterého jsem vstoupil a který se budu snažit reprodukovat.

Budu volit Babiše, protože mi zvedl o tisícovku důchod, zatímco ten lotr Kalousek mě přidal jenom čtyřicet korun.

Nedalo mi a ozval jsem se: Pane, musíte si ale uvědomit, že za Kalouska byla hluboká hospodářská krize, zatímco nyní hospodářství šlape.

Babiš dělá poslance zadarmo, odpověděl záhadně dotyčný.

Až budete mít majetek sedmdesát miliard korun, budete moci dělat poslance taky zadarmo.

Podívejte se kolik berou - sedmdesát tisíc. Všichni poslanci by to měli dělat zadarmo.

Sedmdesát tisíc u nás berou desetitisíce lidí. Za takové peníze by se ajťák ani nezvedl ze židle. A z čeho by poslanci žili, kdyby nedostávali plat?

Za první republiky poslanci taky pracovali zadarmo.

Můžete mi říci jediné jméno poslance, který svou funkci vykonával zadarmo.

Odpověď jsem nedostal, protože dotyčný volič se obrátil na souseda a vyhrkl na něho: "Že mám pravdu?"

"Mě politika nezajímá," odbil ho soused a protože se zrovna začala natáčet scéna v které královští vojáci rozdávají chudině zlaťáky, vyrazil jeden získat. Po menší šarvátce, která se velmi režisérovi líbila, jeden získal. A to doslova. Místo navrácení do truhlice, skončila lesklá bronzová napodobenina v jeho kapse. Nebyl jediný, kdo si na natáčením uschoval "zlaťák" na památku. Druhý skončil u "nóbl" dámy, která se svým chováním, vůči svému okolí, takto vymezovala. Bohužel koho volila, nevím. Jenom doufám, že se při natáčení už nebudou  rozdávat další "zlaťáky", protože se může stát, že už nebude co rozdávat a chudina utře nos. A to nejenom v seriálu, ale třeba i ve skutečném životě, až nastane hospodářský pokles.

Náš volič si příště určitě vybere někoho, který mu naslibuje hory doly a on jim to tam hodí. Tak jako ve čtyřicátém šestém, kdy tito voliči uvěřili komunistům, že dostanou půdu nebo statek po Němcích a pak se divili, když jim to komunisti sebrali a dostali nálepku kulak. 

Autor: Vladislav Svoboda | pondělí 8.10.2018 9:41 | karma článku: 41,95 | přečteno: 5715x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88