Jak rychle zbohatnout?

O tom přemýšlí většina z nás. Naštěstí mám pro všechny zájemce o zbohatnutí  jednu tutovku. Dejte se na politiku!

Můžete to nejdřív zkusit jako starosta. Budete mít od dvaceti tisíc výš, podle velikosti vesnice nebo města kde budete starostovat. A když se budete přičiňovat můžete to dotáhnout do nějaké dozorčí rady. Pak můžete stoupat výš - na hejmanství, na ministerstvo, případně do sněmovny. Přílěžitosti jak se dostat k nějakému dobře placenému místu bude narůstat geometrickou řadou, podle toho jak budete stoupat v politické hierarchii. Máme některé "politiky" kteří takto začali počátkem devadesátých let a stále si dobře žijou. Nejsou sice už v "politice", pouze se stěhují z jedné dozorčí rady do druhé. A nebo stačí mít dobrého kamaráda s kterým jste studovali. Třeba  jako Radek Pokorný, který byl spolužákem Bohuslav Sobotky a to se mu bohatě vyplatilo.

Ale nejistější způsob jak zbohatnout je dostat se na některé ministerstvo a nebo do státní firmy. Například na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Nemusíte být zrovna ředitelem ani náměstkem. Důležité je rychle si založit firmu. Dejme tomu Opravy silnic Bohemia a pak prohodit u piva s kamarádem, který jako vy sedí na  ŘSD, že víte o jedný príma firmě. Pravda za sebou nemá žádnou historii, takže se nemůže prokázat kvalitou své práce, ale nějak se přece začít musí.

No a pak už stačí čekat na zisk. Takže máte vysoký plat a krásný zisk. No a když se to provalí a oni vás vyhodí? Nu což, máte skvělé kontakty, a vaše firma bohatou historii. A kdybyste s tím měli problém, obraťte se na Aleše Řebíčka, ten vám jistojistě poradí - jenom nevím jestli to bude zadarmo.

No nejděte do toho?

Autor: Vladislav Svoboda | pátek 4.4.2014 15:26 | karma článku: 14,92 | přečteno: 605x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,53

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09