U nás v pražském Kocourkově

Karel Poláček byl sice vynikající spisovatel, humorista, karikaturista i žurnalista, ale to co vymyslela a následně realizovala ODS za pomocí servilní ČSSD by asi bylo nad jeho síly.

Tak zdařilou komedii „U nás v Praze“ napsanou a natočenou po letošních komunálních volbách, pod režijní taktovkou pražské ODS, podle scénáře ODS/ČSSD, ve hvězdném obsazení obou aktérů nám má co říci o úrovni celé ODS. Pánové z obou vyjednávacích týmů jmenovaných stran nemají s „funkcemi“ žádný problém protože jazyk mají vždy břitký, myšlení mdlé až stupidní a argumenty umějí pokaždé vytahovat z rukávu rychlostí blesku. Prosazují demagogické myšlenky a absurdita děje přitom stříká z plátna při každém záběru. Tady někde ztratila politika svou ctihodnou tvář, jestli nějakou u našich politiků kdy měla.

Tento film by se měl povinně promítat ve většině městských úřadů a magistrátů - lepší ztvárnění absurdity asi neexistuje. Snad kromě té, kterou ztvárňují naši zákonodárci a zastupitelé v každodenním životě. A kdo by v Čechách přece jen nevěděl, kde se nachází ten správný a pravý Kocourkov, stačí navštívit pražský Magistrát.  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladislav Dvořák | neděle 21.11.2010 16:25 | karma článku: 5,80 | přečteno: 871x