Zázračná moc fejsbůůůku.

Tak facebook je na vině událostí v kyberprostoru na začátku roku. Už nikoliv volby, ale facebook, tedy správně, hackerské řádění v kyberprostoru. Už nikoho moc nezajímá, jestli se hackeři prolomili do nějakých důležitých  

institucí a získali tak důležité informace, které mohou poškodit podnik, banku a pod., ale, že jejich informace rozhodnou volby, ovlivní veřejné mínění takovým způsobem, že státní instituce reagují. U nás od ledna přijatý zákon, který má dost co do podobnosti s cenzurou. A přitom je to tak jednoduché, fejsbůůůček zrušte. A twitter a další podobné věci na internetu.

Před lety populární ředitel Novy, pan Vladimír Železný, vysvětlil ve svém pořadu "Volejte řediteli" proč není možné pustit do diskuse na obrazovku obyčejného člověka z ulice. Není nikdy zaručeno, že ten člověk se bude chovat a mluvit na obrazovce nejen odborně k tématu, ale taky kulturně k ožehavým otázkám politiky a života (např. menšin, života na okraji společnosti atd.)

Zoufalé volání po spravedlnosti přes Atlantik, potrestání Ruska za zásadní vliv na "nepovedené prezidentské volby v Americe", je už únavné, jak se vyjádřil mluvčí Kremlu. Jestli má facebook, nebo twitter takový vliv na uvažování člověka, člověka, který by měl být vybaven schopností vlastní rozvahy, pak jsem jednoznačně pro zrušení. Sám na facebooku, ani twittru nejsem, nechávám se masírovat českou televizí, hlavně její zpravodajskou ČT 24. Ani noviny nečtu, jenom čtvrteční Blesk kvůli týdennímu programu televize, ten se aspoň za nic neskrývá, je to bulvární deník, no a co?

Reklamní plakát s černochem na prodejně Lidlu a zřejmě smršť komentářů na facebooku, přiměla komentátorku Noru Fridrichovou, k natočení reportáže. Jak píšu výše, buď nelze nechat provozovat weby, na kterých se může vyjadřovat obyčejný člověk z ulice (v podstatě anonymně, i když přihlášený být musí), pak je to cenzura, a nebo si toho nevšímat, nechat to bejt. Možná v zájmu zachování toho nejsvatějšího, to jest svobody slova, bych to snad nechal bejt.

Autor: Vladimír Zeman | úterý 10.1.2017 7:22 | karma článku: 20,95 | přečteno: 573x