Volby v Americe už začaly.

Tedy korespondenční hlasování. Před očekávaným soubojem v televizi obou aktérů? V plné fázi volebního boje? Nejsou tím ty volby cinknuté? Spoléhá se na to, že voliči už mají dávno jasno? K čemu tedy jsou volební kampaně?

Nechám na pokoji regulérnost amerických voleb. Spíš půjde o vítěze. Tady bych se přikláněl k názoru, že by se mělo spíš fandit Donaldu Trumpovi. Toho proč, je poměrně dost. Hlavně tedy proto, že Amerika těžce poškozená všemi těmi kampaněmi meToo, černoch s velkým Č, podivné a nepochopitelné zdravím rozumem čachry s určováním pohlaví a podobně, je už zřejmě k smíchu celému světu. Donald Trump snad je schopen dodat Americe dřívější vážnost a sílu a to i navzdory svému teatrálnímu vyzvání aby OSN pohnala k zodpovědnosti Čínu za rozšíření koronaviru po světě. Chci věřit, že taková výzva je jenom v rámci volební kampaně, v případě zvolení se už k takové blbosti hlásit nebude.

Bude-li už natrvalo platit usmíření islámských Emirátů s židovským Izraelem, pak Trump ze své pozice prezidenta USA udělal nejvíc. Tento akt spěje k vytvoření míru na celém Blízkém východě. Bude-li zahrnuta i Sýrie, dá se věřit, že se přidá i Turecko. S Íránem se pak bude moci jednat trochu na jiné úrovni, než teď. Všechny ty země blízkého východu bojují vlastně za uznání své suverenity, ta dohoda jim přináší šanci. I těm běžencům, těm kteří prchali skutečně před válkou, aby bylo kam se vrátit.

Nedohlédnu, který americký prezident po r. 2000 udělal něco pořádného, pro svět užitečného. Až teď pan prezident Trump. Jeho přínos pro Blízký východ může být nastolením míru v této oblasti. A to je hodně, to je nejvíc. 

Trumpův vyzyvatel Biden se pouze veze na vlně neuvěřitelných kampaní. Souhlasí s nimi? Zřejmě ano, věří, že mu přinášejí body. Bourání soch, meToo, odprošování afroameričanů, černoch s velkým Č, prapodivné praktiky určování pohlaví. Amerika pod jeho taktovkou zažije pád do bezvýznamnosti. A to je nebezpečná pozice pro celý demokratický svět. Amerika bez sebevědomí bude všem pro smích. Přesto vojensky velmi mocná a proto málo čitelná.

Trump jí může vrátit na pozici první světové velmoci, proto mu zase budu, v brzkých ranních hodinách z postele, držet palce.

Autor: Vladimír Zeman | středa 23.9.2020 10:06 | karma článku: 19,38 | přečteno: 261x