Velký bílý otec ve Washingtonu vykopal válečnou sekeru.

Na válečné stezce hodlá vnutit svoji politiku Evropě, ale i národům na dalekém východě. Náklad zbraní a vojenského materiálu, včetně mužstva už inkasují na Slovensku, v Polsku a v Bulharsku, ale i na Tchaj-wanu. 

Proč na Tchaj-wanu nevím, asi aby Čína viděla, že 200 amerických sportovců na olympijských hrách je politováníhodný omyl. Nás v EU ovšem víc zajímá válečné běsnění v Evropě.

To si tady v té naší Evropské unii, takřka 500 miliónů obyvatel, neumíme udělat pořádek sami? To si sem natáhneme amíky? Historie nám nic neříká? Shodou okolností se teď připomíná bombardování Prahy 11. února 1945. Navigační chyba. Vážně? V obrovských prostorách Tichého oceánu dokázali američtí piloti spolehlivě nalézt japonské letadlové lodě. Tady v Evropě se seknou v navigaci o 130 km? Navíc když jejich cíl, Drážďany, už celý hořel od náletů z předešlé noci? Moc se to neuvádí, ale zatímco atomový nálet na Hirošimu si vyžádal na 70000 obětí, tak nelítostná likvidace Drážďan si vyžádala 120000 lidských životů. Samozřejmě civilistů, stejně jako v Hirošimě a Nagasaki.

A další zajišťování míru Amerikou v poválečném období? Generál Douglas MacArthur žádal kongres USA o použití atomové bomby ve válce v Koreji. Naštěstí svolení nedostal. Válka ve Vietnamu si vyžádala cca 3 miliony obětí (někde se uvádí i víc). Naprosté rozvrácení sekulárních režimů v Iráku, v Afghánistánu, v Sýrii, ale i v severní Africe Egypt, Tunisko a hlavně Libye. To už jsou nedávné události, které přinesly vznik Islámského státu, ale i exodus miliónů uprchlíků do Evropy. 

To je naplnění přísahy, kterou pronesl generál MacArthur při kapitulaci Japonska na palubě bitevní lodi Missouri, že Amerika válečné šílenství jako byla II. světová válka už nepřipustí. Tak ano, světový konflikt není, je mnoho lokálních konfliktů, ve kterých se angažuje Amerika. Bez skrupulí všude prosazuje svou vizi demokratické společnosti, bez ohledu na to, jestli jim o to někdo stojí.

Pan prezident Biden vyslal kouřovým signálem zprávu, že se postará o to, že se nespustí plynovod Nordstream II. Takže o co vlastně jde? Aby se sem vozil v tankerech americký břidlicový plyn, aby se sem opět nacpaly americké vojenské posádky, aby se EU zcela podrobila Americkým zájmům? To má vrátit Americe ztracenou prestiž? O hranici Ruska a Ukrajiny až tak moc nejde. A my to polykáme jak manu nebeskou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Zeman | středa 9.2.2022 11:59 | karma článku: 38,89 | přečteno: 1045x