V Rusku proběhly volby do Státní dumy.

Kontrolní otázka: Jak dopadly? Takže vyhrálo proputinovské Jednotné Rusko. Pro toho, kdo neví. Jednotné Rusko - ruská parlamentní středopravicová politická strana, Předseda Dmitrij Medveděv.

Jednotné Rusko má dvoutřetinovou převahu. Může tedy i měnit Ústavu. Může tedy vlastně všechno. Putin může tedy všechno. Demokratický svět se ozval. Ublíženě, uraženě, s převahou své pravdy. Volby byly zmanipulované, plné špinavostí a podvodů. Hlasovalo se i elektronicky online. Takto hlasoval i sám prezident Putin. A to je špatně. Online lasování je plné podvodů, jasně v Rusku. Co mě to jen připomíná. Oline se hlasovalo i v Americe. Tam to bylo v pořádku - protože v Americe. Uvažuje se o tom i  nás. Snad to ještě teď nebude. Není totiž nic snažšího než dojít do volební místnosti a odhlasovat. Samozřejmě pro ty kdo nemohou, jsou jiné způsoby volby dávno vymyšlené a prověřené. Nesnažme se do našeho volebního systému nic takového vnášet, jenom to bude budit emoce a vnášet podezření z podvodů.

Kdy už konečně ten náš demokratický, jedině pravdivý svět pochopí takovou maličkost. Rusko nebude zpívat podle našich not. Rusko si prošlo takovou historií, že se ho nesnažme poučovat. Napoleon a později události celých třicátých let, kdy západní svět prakticky vehnal Hitlera proti Rusku. A průběh II. světové války. Rusové nezapomínají. A dnešní politická situace ve světě? Západní demokratický svět má pro Rusko jen opovržení a sankce. Tak co s tím? Rusové si budují svoji demokracii a tu si budou bránit do posledního dechu. O tom nikdo nemusí pochybovat. Anoncují to celému světu podobně jako Talibán v Afghánistánu anoncoval, že nestrpí na svém území nohu žádného cizího vojáka. Talibán žádá o slyšení v radě OSN. Co tam asi hodlá říct. Obchodujte s námi, ale jinak nás nechte být. 

Rusko taky nechte být. Vypořádalo se s komunismem po svém. Buduje si svoji demokracii po svém. Obyvatelstvo to zřejmě akceptuje, jak ukazují výsledky voleb. S Ruskem se dá pouze obchodovat, vycházet v dobrém. Válčit s Ruskem se nedá. Rus za svoji zem prolije krev, to žádný voják NATO nebude chtít. A tak to ani v náznacích nezkoušejme. Pak ovšem položka pro armádu v našem rozpočtu nemá žádný smysl. Protože když to začne bouchat tak tady, ve střední Evropě a to ty naše skvělé zbraně, které hodláme za ten rozpočet nakoupit, neodvrátí. A cpát další peníze NATO, aby tam ti "velící stratégové" měli ještě měkčeji pod hlavou?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Zeman | středa 22.9.2021 11:46 | karma článku: 29,86 | přečteno: 521x