Už se očkuje - dobrý.

Velká Británie začala s očkováním. Použije se americko-evropská vakcína. Takže už aby to bylo u nás. Že už nějakou dobu očkuje Rusko? S tím opatrně, hlavně žádné zprávy, protože co kdyby to mělo úspěch. Přece Sputnik 5 - no sorry.

Jak to udělala Čína - to zřejmě neví ani Barbora Šámalová - aspoň o tom radši neinformuje. Čína je ze všeho venku? Dozvíme se jenom, že Amerika uvalila na Čínu nové sankce. Zřejmě pro vánoční pobavení své a tamějšího režimu.

Nemám sebemenší lékařské vzdělání, ale přesto svůj dojem musím popsat. Nově vyrobené vakcíny, americké, evropské nebo ruské, na které se tak dlouho čekalo, jsou očkovací vakcíny Tedy léky to nejsou. Mohou se aplikovat pouze zdravým lidem. Tak je to s očkováním vždycky, jde o to napovědět imunitnímu systému na co se má zaměřit. Očkování zabírá na viry, na baterie nezabírá. Na ty zase máme léky. Antibiotika, ty ovšem nezabírají na viry. Takže jsme, tedy celý živočišný svět hračkou, s kterou si pohrává ten svět bakterio-virový, který nevidíme, ale který je všude kolem nás. Hezky to napověděl pan profesor Cílek, když venku, na ulici demonstroval, že vzduch, který zrovna dýchá, je kaše plná bakterií a virů.

Očkování má veliký význam, očkováni ale mohou být jenom lidé zdraví. Jde o to, aby nepřibývali noví nemocní. Aby se těm, kteří už onemocněli, mohlo dostat maximální péče, aby ten tlak na zdravotní systém, který vytvářejí tisíce nových nakažených denně, ustal.

Protože jinak jsme se zatím nedokázali vypořádat s pandemií jinak, než naši vzdálení předci ze středověku. Oni už tehdy věděli jak na to. Morové rány se řešily izolací, ochrannými obleky, neprodyšným uzavíráním celých měst. Totální longdown, stejně jako dnes. Přeci jenom jsme dál, máme nemocnice kde dokážeme vytvořit sterilní prostředí, přístroje pro plicní ventilaci, léky tlumící horečku. Naši předkové ze středověku zase neměli takový problém z uzavřením celých oblastí. A že by se někdo vzpouzel, že mu jsou odpírána lidská práva, že žádný hadr na nose nosit nebude? Myslím, že to si tehdy každý rozmyslel. A hlavně se tehdy prakticky necestovalo, tedy mnohem méně.

Vydržme to, nechoďme tomu naproti, možná že do měsíce se začne očkovat i u nás. Nápor na zdravotnictví skončí a pak už to bude opravdu jenom ta obyčejná chřipka. A nekonečný životní mejdan bude moci opět naplno vypuknout.

Autor: Vladimír Zeman | středa 9.12.2020 10:10 | karma článku: 24,37 | přečteno: 551x