Třiceti procentům se stýská po komunistech. Vážně?

A jsou to lidi se základním vzděláním a důchodci. Pravil nějaký průzkum, jehož výsledky dostaly prostor na ČT. Ono je to samozřejmě úplně jinak. Po komunistech se nestýská nikomu, to že si někdo posteskne, že byl mladší, tedy

nejméně o 30 let, to je snad úplně přirozené. Jádro pudla je přece v něčem úplně jiném. Zase žijeme v době, kdy někdo cizí řídí naše kroky, kdy nám někdo vytváří nepřítele. Generace dnešních seniorů, vzdělanějších (protože používajících vlastní rozum) a majících mnohem vyšší povědomí o životě, než dnešní mladá, jednostranně vzdělávaná generace. Generace dnešních seniorů si slibovala v době sametové revoluce vstup do nového přátelského světa. Dnes máme třídního nepřítele Rusko a Čínu, ačkoliv oba tyto státy nám malému státečku ve střední Evropě, projevují velkou náklonost. A proč? Protože Amerika ztrácí půdu pod nohama? Protože Evropská unie si neví rady sama se sebou? A tak se šíří demagogické zdůvodňování problémů velkých států, spousta "fejků" v mainstreamových mediích. A to vadí dnešním seniorům.

Nářky zemědělců, všeho letos bude méně, obilí sežrali hraboši, ovoce zničily jarní mrazy. Jediný způsob jak to zachránit, je napumpovat zemědělcům další miliardy. A skutečnost? Český statistický úřad zveřejnil k 15. 9. své odhady. Pšenice je letos víc o 10 %, ječmene o 7,4 %, kukuřice na zrno o 11,3 %, žita o skoro 30 %. Mák stoupl výrazně o 77 %. Naopak nižší o 17,4 % je sklizeň řepky, o 38 % slunečnice, o 4,6 % hrachu.

Lesáci potřebují desítky miliónů na zalesňování ploch po řádění kůrovce. Přitom se překvapivě velmi daří organizovat brigády na vysazování semenáčků. Všechno něco stojí i to napěstování semenáčků, ale desítky miliónů, když ty brigády nestojí skoro nic? Nějaké ty motyčky a hrábě.

Pan doktor Kubek, prezident lékařského oborového klubu, očekává kolaps zdravotnictví. Sám o sebe strach nemá, má spoustu známých kolegů lékařů, ale co ti chudáci senioři. Žijí na vesnici a za svým praktickým doktorem musí až do města. V naší krásné zemi je mnoho vesniček, obcí a samot s počtem mnoho nepřesahujícím 100 hlášených občanů. V takové obci žijí převážně senioři, ale praktický lékař tam být nemůže. To by měl celou směnu nohy na stole. Pan Kubek by to ale takto chtěl a tomu doktorovi pořádně zaplatit, jeho sestřičce samozřejmě taky (aby jí nenapadlo zdrhnout za kopečky). Každou obcí a samotou projíždí občas autobus, senioři si svou návštěvu u lékaře dokáží zorganizovat. A když je stav urgentní, i senioři mají mobilní telefon (byť třeba tlačítkovej), aby si dokázali zavolat pomoc. Pan Kubek chce doktora do každé obce a pořádně ho zaplatit. Rozum má absenci.

A ta největší devíza této doby? Demokracie a svoboda? Ve Španělsku probíhají politické procesy (něco, na co my jsme přímo alergičtí). A do lidí ve Španělsku, kteří kvůli tomu demonstrují se střílí (sice gumovými projektily, ale i ty způsobují vážná zranění). Co hnutí Žlutých vest ve Francii, proč vlastně a proti komu demonstrují když žijí v takové demokracii. A brexit? V zemi s nejstarší demokracií je vůle lidu upozaděna. Z Evropské unie se nevystupuje, to je nerozborný svazek, který musí být za každou cenu ubráněn. Podobně jako dříve svazek států Varšavské smlouvy. Brexit bez dohody - samozřejmě, protože jedině tak může být naplněna vůle lidí. Dohodu v podstatě nikdo nechce, tak už se nadechněte k činu, protože jinak je to s britskou demokracií v nenávratnu (abych se tak nějak slušně vyjádřil). V USA chtějí odvolat svého prezidenta, protože ruský prezident Putin vyjádřil na sociálních sítích své uspokojení s americkou volbou prezidenta. Demokracie je, kde? Prezidenta přece volil lid. U nás je to stejné, prezident i předseda vlády (oba demokraticky zvolení) jsou neustále pronásledováni a propíráni bulvárem. Tito dva (z mála politiků), kteří ukazují odkud přichází "fejk".

Tak prosím, to je málo z toho, co seniorům vadí. Možná i to, že je u nás na 200 (někde jsem četl) neziskovek, které se slušně živí na státním rozpočtu. Dost z nich je na to, aby brzdily, bránily, znemožňovaly velké dopravní stavby a tím ztrpčovaly život dotčených občanů.

Seniorům zdar, neboť oni jsou Pamětí národa. 

 

Autor: Vladimír Zeman | středa 23.10.2019 10:36 | karma článku: 39,56 | přečteno: 1701x