Tak už i Partie.

Už delší dobu dávám přednost Partii na Primě před OVM. Pana Václava Moravce zcela očividná snaha být hlavní postavou těch nedělních debat, mě už dávno úplně znechutila. Docela se divím, že mu tam ještě někdo vůbec přijde. 

Dnešní Partii jsem očekával docela napjatě. Složení hostů - ministryně financí Schillerová, pan Skopeček poslanec za ODS a pan Hanák z podnikatelského prostředí. Mluvilo se o rozpočtu, daních, populistických slibech, růstu, nebo spíš poklesu HDP. Vždy bylo v Partii sympatické, že každý účastník diskuse nakonec mohl svůj názor k tématu říct a vysvětlit.

Vlastně to, co asi zajímá každého a to jsou daně v celé své škále. I těch 13 různých daňových slev. Čekal jsem na to, jak to všechno paní ministryně vysvětlí. Nevysvětlila, nedostala k tomu příležitost. Už už se k tomu schylovalo, paní ministryně začínala digitální daní a v tom byla paní moderátorkou Lutonskou přerušena, že k tomu se jistě dostaneme a slovo dostal pan Skopeček, tu k důchodům, tu k rozpočtu, tu …. Pan Skopeček je zajisté vzdělaný pán a své věci rozumí, ale proč musí všichni poslanci za ODS tak rozvláčně a bezduše žvanit, a žvanit, a žvanit? Když to, co řekl k věci smysl mělo, ale jinak jen co vláda nedělá a měla by a měla by a nedělá. O ničem, jen proto aby se natahoval čas a to, co je důležité se probrat nemohlo. A to jsou všichni ti diskutéři z ODS stejní - Fiala, Staňjura, Skopeček. A to byla ODS mojí stranou, volil jsem je ještě v r. 2013. Už nebudu. Asi ze stejného důvodu jako Václav Klaus ml., který taky zřejmě už nemohl poslouchat ty nemožné litánie od svých spolustraníků, a tak to řekl. Jasně, jadrně, takhle pindat já nebudu. Už zakládá novou stranu.

Mrzí mě, že jsem se nedozvěděl, na co jsem čekal. Nezvládla to paní moderátorka Lutonská, měla tam ministryni financí, měla jí stopro vytěžit. I pan Hanák v závěru zalitoval, že k tomu nejdůležitějšímu jsme se nedostali.

Ještě k těm rétorickým cvičením ODS. Svého času to ve své straně ČSSD zavedl Jiří Paroubek. Sám se považoval za vynikajícího rétora. Umění mluvit o ničem, za to dlouho a i když jsem přerušen tak se k tomu ničemu stále vracím, přivedlo na konec ČSSD na hranici volitelnosti. Aby se ODS nestalo něco podobného.

Autor: Vladimír Zeman | neděle 14.4.2019 14:24 | karma článku: 35,18 | přečteno: 1346x