Tak teď už to konečně půjde.

Čekalo se na volební sjezd ČSSD, je nový předseda, tak ať se to konečně pohne. I když senátor Štěch by do toho rozhodně nešel. Protože z trestně stíhaným premiérem, no tak to sorry.

Trestně stíhaný premiér. Doufám, že to je jenom u nás. Protože jenom u nás se zachází s jakýmkoliv označením, tak jak se to komu hodí. Tohle označení se náramně hodí TOP 09, ODS, KDU ČSL a pro mě překvapivě i Pirátům. Ti všichni jsou ovšem zřejmě navázáni na to, pro co se vžilo označení Pražská a jiné kavárny. Socanům to láme žebra, kroutí s páteří, co teď, něco jsme řekli, teď by to chtělo abychom to neříkali, ježíšmarjá co teď. Nové volby, to by byl hotovej funus.

Je to jednoduché. Musí si člověk dokázat říct, co znamená pojem trestně stíhaný premiér. Kdyby byl skutečně trestně stíhaný, tak by tu pozici nemohl dělat. Pan premiér Babiš je v pozici, kdy si ho může policie pozvat k podání vysvětlení. Jako každého z nás, kteří nemáme poslaneckou imunitu. Jsou některé nesrovnalosti kolem dotace na výstavbu Čapího hnízda, které by mohl vysvětlit pan Babiš a proto bylo požádáno sněmovnu, aby policie mohla o toto vysvětlení žádat. Sněmovna také správně zareagovala a policii toto umožnila. Jak si ovšem vysvětlit, že to stejné neumožnila policii v případě pana Bohuslava Svobody v kauze opencard? Všichni jsme slyšeli, jak přísně logicky postupovala sněmovna. My nejsme policie, musíme umožnit policii šetření, neboť to je jejich práce. Proč stejně zásadně a přísně logicky nejednala sněmovna v případě Bohuslava Svobody? Tady je nějaký noncens.

V případě Davida Ratha dokázal vyšetřovatel přesvědčit velmi rychle soudce, aby na Davida Ratha uvalil vazbu. Případ se prapodivně vleče, ale že tam byl důvod k obvinění, dokládá to, že byli pravomocně odsouzeni dva aktéři, manželé Kottovi. Ti už budou co nevidět venku.

Jak daleko je vyšetřovatel v případu Čapí hnízdo? Nedokáže přesvědčit soudce aby konal? Pak ovšem nelze považovat ty "trestně stíhané" za obviněné a tedy nikoliv za trestně stíhané. Je tom jenom množina lidí, kteří mohou poskytnout vyšetřovateli vysvětlení. Proč se to nedaří a kauza se táhne a táhne a táhne? To ví asi jen ten vyšetřovatel.

Možná si ještě někdo vzpomene na facku, kterou uštědřil pan Kalousek drzému mladíkovi, který ho urážel ve Sněmovní ulici. Už to bude možná 10 let, ale kauza Čapí hnízdo už má taky 10 let. Bylo to natočeno a uvedeno v televizi. A i když si zřejmě nikdo nemyslel, že by ta facka nebyla spravedlivá, se spravedlností to nemělo co dělat. Že to někdo na Kalouska nevytáhne. Asi by mu bylo hanba. Těm co se snaží pošpinit Babiše ovšem hanba není.Vyšetřovatel by si s tím určitě pohrál a kauza by se táhla a táhla a táhla a táhla a TÁHLA. A Kalousek by byl "trestně stíhaný" dokud by se držel v politice.

Dnes si musí člověk vážit politika, který to "trestné stíhání" necítí až tak dramaticky. Ti ostatní omílají pořád to samé, mám obavu, že tím si voliče nezískají.

 

Autor: Vladimír Zeman | úterý 20.2.2018 10:18 | karma článku: 34,35 | přečteno: 1343x