Sněmovní schizofrénie.

Vyrobit pracovně schopnou sněmovnu nebude nijak jednoduché. Sněmovna bez svých orgánů nebude moci přijmout demisi staré vlády, ale také nebude moci projednat vydání Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání.

Aby to demokratická čtyřkoalice nepřepískla. Jejich 48 poslanců se přece jen pokusí sněmovnu zablokovat? Kromě jiného to může znamenat nepřijetí státního rozpočtu, ale také avízované nepřidání důchodcům, policistům, záchranářům a zdravotníkům. Každopádně nové volby. A jestli na to spoléhají čtyřkoaličníci pod vedením Kalouska, tak to s největší pravděpodobností zapláčou. Lid voličský má paměť jako slonové, všechny ty řeči o malém vzdělání voličů Babišova hnutí ANO, se ukáží jako velmi kontraproduktivní. A nepomůže žádná mediální masáž ČT 24 a Českého rozhlasu, jakož i ten zástup politologů a všelijakých komentátorů. V sousedním Německu je situace obdobná. Jestli to požene frau Merkel do nových voleb, může s jistotou počítat se svým politickým koncem.

Krásně to vyjádřil poslanec Foldyna. "Aha, jsem v České televizi na ČT 24, už jsem o tom přesvědčen" - pravil po vyslechnutí komentářů poslanců za STAN a Pirátů za spokojeného mlaskání redaktora ČT, k cestě prezidenta Zemana do Ruska. Ke cti ČT nutno dodat, že občas tam zazní i solidní i když velmi opatrný souhlas s konáním prezidenta, nebo že by to bylo nedopatření, že tam pustí např. Kavana? Foldyna se asi taky příliš nepovedl. A odborníky na Rusko tam radši vůbec nepouštějte.

Pokusy o trestní stíhání Babiše a Faltýnka v očích voličů nezabírají. Celá ta historie vzniku Čapího hnízda a 50 miliónové dotace je dostatečně známa na to, aby kauza mohla jít k soudu. Proč nejde?, soudce by jí nejspíš odmítl. A kdyby se přece jen soudilo, tak je tu tolik opravných prostředků k dispozici, že by se proces neukončil nikdy. Nicméně oba poslanci by stále byli trestně stíhaní, takže politicky znemožnění a o to zřejmě jde. Jak si vysvětlit třeba 4,5 roku trvající kauzu spojenou s pádem Nečasovy vlády? Třikrát osvobozena, soudí se počtvrté. To by v tom byl čert. Evropský soud v Haagu vynese rozsudek nad generálem Mladičem. Po 20 letech? Takto vypadá spravedlnost v pojetí Evropy? Aby mu dali 20 let a pustili ho, aby si zachovali aspoň trochu soudcovské důstojnosti. V tomto pojetí si může justice ukázat ve sněmovně na každého. Co Kalousek a jeho facka mladému klukovi ve Sněmovní ulici? Že už je to dlouho a kluk byl drzý a facku si zasloužil? Kauza Čapí hnízdo je deset let stará a nikdo drzý tam nebyl. Řekl bych vydat Kalouska, ať je ta estráda se vším všudy.

Asi bych zatleskal prezidentu Zemanovi, kdyby prezidentskou milostí zastavil stíhání obou pánů. Tyto politické kauzy nemají řešení a dotační podvod to není. Protože jestli je, tak je potřebné zahájit soudní proces co nejdřív, spíš hned, protože jde o poslance zvolené velkou převahou voličů. A všechny indicie už vyšetřovatel určitě má dávno pohromadě, kauza je stará už 10 let. Jak prozíravý byl počin prezidenta Klause, když amnestií osvobodil kauzy staré 8 let, které neměly žádné vyústění. 

Tak hodně zdaru, poslanci, ať máte splněno aspoň do vánoc.

 

 

 

Autor: Vladimír Zeman | středa 22.11.2017 11:21 | karma článku: 23,47 | přečteno: 428x