Sněmovna makala přesčas.

Teď bude mít dva měsíce prázdnin. Takže si všichni oddechnem. Sněmovna tedy bude oddychovat za slušnější peníze. Stopnout valorizaci svého platu, už bohužel nestihli. Takže od září 91.000,- ten, kdo k tomu mandátu už žádnou další 

funkci nemá. Tak jó, mákli jste si kluci a holky, v podstatě jste to takhle chtěli, jen jste se chtěli před kamerama odkopat. To se většině z Vás vskutku povedlo.

Dívat se na tu rozpravu nedalo. Kdo to vydržel, má mojí úctu. Ta armáda politologů, kterou chrlí naše vysoké školy to asi měla povinně. Co kdyby se někdo z médií ptal, co tomu říkal. I když i to mohl předpokládat, protože nic objevného určitě nezaznělo.

Já jsem si pustil televizi v 6,30, abych se dozvěděl, jak to dopadlo. Běžel záznam a zrovna řečnil pan Grebeníček. Lepší zhodnocení této sněmovny a celého polistopadového vývoje, jsem ještě neslyšel. Citoval i prezidenta Klause. Ano, jestli jsme neměli rádi Sovětský svaz, tak Rusko rozhodně není náš nepřítel. Jestli polistopadová politická reprezentace nedokázala zrušit KSČ, pak KSČM je už opravdu jiný subjekt. Jestli pan Babiš vyhrál s převahou volby, pak je jeho právem postavit vládu. A on to udělal. Spojil se se stranami zvolenými voliči ve sněmovních volbách. Samozřejmě demokratických. Tolik urážlivých výroků zhrzených, frustrovaných, neschopných racionálního uvažování, nenávistných, na hlavu poražených snad v jiných zemích nemají. Někde se poperou, v italském parlamentu Čičiolína mávala tričkem, které měla naostro.

A vysvětlení panem Grebeníčkem pojmu "trestně stíhaný". To je mediální výraz, který si oni frustrovaní osvojili. Nemá praktický význam. Trestně stíhaný člověk je až člověk pravomocně odsouzený. V souvislosti s panem Babišem to slovní spojení navíc postrádá smysl i v tom, že vyšetřováno jest jestli byla správně, nebo chybně poskytnuta dotace na stavbu Čapího hnízda. Nikoliv pan Babiš. Vzhledem k tomu, že Andrej Babiš požíval poslaneckou imunitu, zajistil si vyšetřovatel to, aby mohl požadovat výpověď člověka, který měl k Čapímu hnízdu v jistém termínu majetnický vztah. Samotné vydání poslaneckou sněmovnou k možnosti vyšetřovatele k vedení vyšetřování, nezavdává nikomu takového člověka označovat trestně stíhaným. Voliči a příznivci Andreje Babiše tento jednoduchý fakt dávno pochopili, někomu to nedojde, kdyby se rozkrájel.

Máme vládu z důvěrou, finanční trhy už reagovaly, koruna půjde zase nahoru. Okurková sezóna může začít.

Autor: Vladimír Zeman | čtvrtek 12.7.2018 11:45 | karma článku: 24,14 | přečteno: 595x