Rozhodnutí voleb v Americe.

Způsobil ruský hacker uveřejněním soukromé e-mailové korespondence Hillary Clintonové. Ta na to použila služební mail (to nikomu nevadí). Co v těch mailech muselo být, že to rozhodlo prezidentské volby?

To, že šlo o zveřejněnou e-mailovou korespondenci paní Hillary a nic jiného, jsem se dozvěděl z rozhovoru, který vedla veřejnoprávní ČT 24 z IT odborníkem. To, že rozlítilo senátora McCaina tak, že doslova burcuje k válce proti Rusku? Co v těch mailech muselo být? Člověk by řekl, že muselo jít přinejmenším o nějaké tajné dokumenty. Ať tak nebo tak, odpovědnost za tu soukromou mailovou korespondenci vedenou ze služebního mailu přece musí nést sama paní Hillary. Všichni, kdo tady u nás mají takovou důvěru zaměstnavatele, že mají k dispozici služební e-mail, si jsou vědomi toho, že zaměstnavatel, pomocí svého IT zaměstnance a své internetové sítě, může kontrolovat práci na počítači svých zaměstnanců. A soukromé maily, také samozřejmě různé hry na počítači, jsou zásadně zakázány.

Takže zveřejnit prosím aspoň některé maily, abychom mohli posoudit, proč rozhodly volby. Aby to nebylo jako v r. 1977, kdy jsme dostali příkazem odsoudit Chartu 77, aniž jsme dostali možnost si to přečíst. Ti, kdo to pamatují, vědí o čem píšu.

Trumpovi se dostalo v té volební kampani rány na solar plexus ve formě nařčení, že kdysi před mnoha lety se neuctivě vyjadřoval o ženách. "Protože jsem bohatý, můžu si sáhnout na - pussy - kterékoliv ženy na kterou si ukážu" - nebo tak nějak to bylo. Vypadalo to na dokonalý knot-aut  Trumpa, ozývaly se rozhořčené dámy po celých Spojených státech. Co si to vůči nám ženám dovolil. Dopadlo to nakonec podobně jako v případě volebního souboje Zeman - Schwarzenberg. Zeman si dovolil bonmot, že zemani ve středověku měli právo první noci vůči nevěstám svých poddaných. To doběla rozpálilo tým číro Karla, že už to vypadalo (hlavně zásluhou "nestranného" komentování ČT 24), že je rozhodnuto. Taková sprosťárna.

Lidi si žádají úplné informace. Jestli-že se dovíme z veřejnoprávní televize, že atentátník z Berlína prchal z Německa přes Francii (původně dokonce přes Dánsko) do Itálie, aby ho v Miláně náhodně při běžné kontrole objevili dva policisté, kteří ho hned na místě zastřelili, pak to vyvolává různé další otázky. Opravdu mu vypadly z kapsy doklady (takový diletantismus)? Kdy vlastně přemohl polského řidiče, (verze že se prali o volant až na místě tragédie se zřejmě ukazovala tak nepravděpodobná, že byla později zamítnuta, naskýtalo se totiž vysvětlení, že ten kamión při zápase o volant strhli nešťastně do lidí sami). Dovíme se, jak to skutečně bylo?

Paní kancléřka při svém novoročním projevu lakonicky prohlásila, že Německo je v otázce migrace vystaveno velké zkoušce. Jaký výsledek této zkoušky by paní kancléřka považovala za úspěšný? Množí se trestní oznámení migrantů na úřední zacházení s nimi. Odmítnutí žadatelé o azyl jsou deportováni - kam? Další žadatelé přijdou na řadu - kdy? Těch co se rozplynuli někde v Německu, v Evropě je kolik a kde jsou? Že mohou skutečně cestovat volně po celé Evropské unii dokazuje i případ toho Berlínského teroristy. Vskutku velké zkoušce jsou Němci, i dalších půl miliardy obyvatel Evropské unie, vystaveni.

Rozhořčení senátora McCaina a fanoušků Hillary kvůli útoku ruských hackerů mě připadá (ve světle problémů Evropské unie) úsměvné.

 

Autor: Vladimír Zeman | pátek 6.1.2017 11:44 | karma článku: 34,18 | přečteno: 878x