Půl roku a dost, vláda nebude.

Asi tak dlouho trvá Babišovo marné vyjednávání o vládě. Tak snad už pochopil, že se nedohodne s nikým. Nové volby jsou nablízku, už se můžeme těšit.

S ČSSD to byl od začátku omyl. Přímo nenávistné štěkání předsedy senátu směrem k trestně stíhanému premiérovi, Chovanec ve sněmovně, ztracená existence Sobotka. Takové námluvy přece nemohly vyjít. S komunistama to nejde, proč to nejde s SPD to sice tak úplně nevím, protože jestli je to jenom o tom referendu, tak to má celá řada států EU. No ale nejde to, tak se nedá nic dělat. Půjdem do nových voleb a pevně doufám, že to tentokrát bude nad 50% pro Babiše.

Trestně stíhaný premiér. Snad by měl vystoupit v televizi nějaký vysoce postavený, nejlépe přímo hlavní žalobce Zeman, a vysvětlit lidem, co to znamená pojem trestně stíhaný premiér Babiš. Premiér, který vystupuje a jedná jménem České republiky, reprezentuje zemi ve světě, je v čele exekutivy, která vytváří zákony a řídí chod země. Proč mu v tom ten žalobce nezabrání? A nebo je to tak, že je vyšetřována právnická osoba Čapí hnízdo, a premiér Babiš je pouze k dispozici vyšetřovateli, aby podal vysvětlení? Pak ovšem není stíhaný Babiš, ale firma Čapí hnízdo a u nás nemáme trestně stíhaného premiéra. Brusel se musí popadat za břicho, když sleduje, jak si trestně stíhaný premiér dělá co chce a justice nedokáže zasáhnout. Tak je to pouze o nepochopení pojmů a o vytváření dojmů?

Ví o tom své i Bohuslav Svoboda, bývalý primátor Prahy, který byl nedávno v interview ČT24. Ohleduplná moderátorka se ho nezeptala, jestli má všechno vypořádáno v kauze Opencard. Vydán sněmovnou nebyl, zřejmě i díky poslancům ANO, kteří jeho kauzu vidí stejně absurdně, jako kauzu Babiš. Přesto jsem nikde nečetl, že by státní zástupce jeho kauzu ukončil. Jen ji odložil. Jakmile poslanec Svoboda ztratí mandát, kvůli předčasným volbám, tak po něm státní žalobce vyjede.

Kauzy ČSSD jsou známé. Přesto je nikdo neřeší. Byty OKD a privatizace OKD s hodně namočeným Sobotkou, neplnění dluhu v kauze Lidový dům, přes právoplatné rozhodnutí soudu, podivná stavba "chaty na Lipně" pro pana tehdejšího hejtmana Zimolu. Stále nevyřešené podivné zbohatnutí expremiéra Grosse. Jestli někdy bude dotažena kauza Rath, tak to bude hotový zázrak. Přešlapy v kauze Diag Human. Vskutku strana morálně "na úrovni". S tou byste to Andreji nevyhrál. 

Do tohoto patu může vnést světlo pouze prozření poslanců ostatních parlamentních stran, nebo zásadní prohlášení justice. Ani jedno se nedá očekávat. Takže nové volby

Autor: Vladimír Zeman | pátek 6.4.2018 10:18 | karma článku: 20,02 | přečteno: 341x