Předvolební kampaň ve stylu celého sněmovního období.

Nejdůležitější, to jest sněmovní volby, jsou před námi. A předvolební kampaň je zcela ve stylu souboje opozice versus koalice. Nic nového, žádný svěží nápad, nic co by docela nudnou politickou scénu oživilo.

Opozice má dost vyčpělou rétoriku napadání premiéra stran Čapího hnízda a střetu zájmů. To už, jak se zdá, v podstatě nikoho nezajímá. Nevím, jestli to spíše premiéra Babiše oslabuje, nebo naopak posiluje. Všechno to trvá už moc dlouho, nemá to žádnou logiku. V kauze Čapí hnízdo byla původně obviněna celá velká skupina lidí, aby nakonec zbyli dva, premiér a paní, která žádost o dotaci podepsala, protože to tehdy bylo v její náplni práce. 7 let trvá vyšetřování, aniž se došlo k nějakému závěru. Kauza je podle závěru normálních občanů vyčpělá a jak říká sám pan premiér Babiš účelová, vedená snahou Babiše a hnutí ANO poškodit. Jak vyplývá z uveřejňovaných preferencí, volič už státním žalobcům nevěří. Kauza střetu zájmů premiéra si vede podobně "úspěšně".

Další kalibr, který tasí opoziční seskupení je zneužívání pandemie covid 19. Není asi větší zbabělosti nad zneužíváním pandemie, která naši republiku postihla. Ta historie není tak stará, aby si to člověk nepamatoval. Nadějný začátek loňského léta, odlehčení od lockdownu, který uzavřel restaurace, služby všeho druhu i menší obchody. Pandemická situace se začala lepšit, tak došlo, logicky, k uvolnění. Doporučené roušky se přestaly nosit, do obchodu na nákup je nosila snad jenom moje paní. Až jsem jí říkal, aby nebyla podezřelá. Nesundali je ani členové vlády, Babiše bez roušky, nebo respirátoru vídám až občas jedině teď. Přišlo co přišlo, myslím že Babiš ani nevyčítá moc opozici schvalování velkého mejdanu na Karlově mostě. Dá se nějak moc vyčítat uvolnění nákupů na vánoce 2020? Komu? Plnou a jedinou vinu na rozšíření pandemie v prvním čtvrtletí 2021 má sněmovna, která bránila přijetí a prodlužování nouzového stavu a nejvyšší správní soud, který opatření koalice šmahem rušil. Jako vinit ministra Arenbergra, že věděl, že jím vyhlášené opatření proti covidu nemá oporu v zákoně, je silně mimo mísu. Bylo třeba jednat hned, nečekat na potvrzení soudu, hrozilo nebezpečí z prodlení.

Přišlo očkování, dospělí lidi ze všech věkových skupin se nechali očkovat. Proč je jich jenom málo přes 50%? Co se zase řeší? Silnej, zdravej chlap, sportovec se očkovat nebude, protože si myslí, že to nepotřebuje. Nebudou se očkovat lidi, kteří se něčeho bojí, čipů, které se jim bude snažit dostat pod kůži. Neočkují se ale i někteří věhlasní lékaři, zdravotní sestry. A bojují proti očkování i někteří, kteří bojují svůj opoziční boj. 

Takže situace je opět nejistá. Pandemie roste dost silně ve všech státech na západ od nás. Opět patříme mezi premianty, lepší pozici mají pouze Polsko a Maďarsko. Takže převalí se to opět k nám? Jediná šance, jak to omezit, je očkování.

A opozice opět prudí, že se očkování málo propaguje. Nevím, jak by to šlo víc. Sám jsem starobní důchodce, noviny si nekupuju, jsem odkázán pouze na televizi a trochu na zprávy z internetu. Přesto vůbec nepochybuji o tom, že očkování proti covid je cesta. Snad si to umím srovnat v hlavě. Očkovali mě proti tubeře, dostal jsem hexavakcínu, jsem očkován proti tetanu, proti neštovicím, spalničkám. I proti žloutence, při povodni v Praze, protože jsem se zúčastnil čerpání z tunelů a stanic Metra. Tak teď mě má strašit v hlavě, že mi napíchnou nějaký čip, kterým mě budou ovládat?

Velký zásek ve financích státu je způsoben koronavirovou krizí. Obrovské sumy peněz investuje na obnovení svého hospodářství celý svět, takže i my. A je jenom na schopnosti států spolupracovat, aby se svět z této krize konečně vyhrabal. 

Autor: Vladimír Zeman | neděle 19.9.2021 11:29 | karma článku: 19,29 | přečteno: 297x