Pokuste se porozumět politikům.

Obama vyzve Kongres k účinnému vojenskému zásahu proti IS. Co tam těch posledních 10 let Amerika dělá? Dává si pozor, aby nějaká strana nezískala rozhodující převahu, která by znamenala ukončení války v Sýrii.

Angela Merkelová ještě před pár lety považovala multi-kulti projekt pro Evropu za chybu. Za pár let poté pozve do Německa milión běženců. Po silvestrovské noci v Kolíně n/Rýnem usiluje o vyhoštění množství běženců ze své země. Do Rakouska odkud přišli. V Německu požádalo o azyl 54000 běženců. Nějak málo z milionu. Takže ti ostatní budou zase putovat zpátky? Přes Rakousko do Maďarska, Makedonii, Řecka, do moře (nebo snad přes moře), zpět do Turecka? Její ministr financí prohlásí, že k migraci je připraveno dalších 10 miliónů, v Evropě je slabá 1/10. Pak bych navrhoval vysídlit Paříž a Berlín a  multi korektně tato města nabídnout migrantům. Tří miliónová menšina Turků je tahounem hospodářského zázraku v Německu. Taky hláška z ČT. Takže je vlastně všechno v pořádku, až na to hemžení migrantů. Je mezi nimi 54% mladých silných mužů 20 - 25 let. Tedy více než půl miliónů. To už je pěkná armáda. Utíkají před válkou ve vlastní zemi, to je vlastně dezerce, tedy vlastizrada. 

Bohumil Sobotka a jeho soukromý e-mail. Logicky není možné používat svůj soukromý mail k pracovním úkolům. Kauza je to tak závažná, že by to pana Sobotku mělo stát post premiéra. Je už teď snadno vydíratelný. Místo toho se řeší neuctivost pachatelů, kteří se vlámali do Sobotkova mailu a co by mohli nafasovat, kdyby je dostali. Na Babiše se snaží vymyslet chytráci z TOP 09 cokoliv (myslím, že už se sami silně ztrapňují), vytunelovaný Sobotkův mail jim nevadí.

A tak jediná prohlášení, která mají logiku, jsou ruská. Putin, nebo Lavrov navrhují logické řešení krize na Blízkém východě. Navrhují spolupráci, koalici všech protiteroristických států a jednotný postup. V Sýrii nelze trpět ozbrojenou opozici proti legitimní vládě, pokud jsou na jejím území vetřelci, kteří proti Sýrii vedou válku.  Po likvidaci teroristů, dosažení míru v zemi, vyhlásit volby. A jestli bude Asad dál, nebo po těch volbách skončí, nechat na syrských voličích. Pak by mohl ten proud migrantů zamířit zase zpátky.

Autor: Vladimír Zeman | čtvrtek 14.1.2016 7:33 | karma článku: 20,62 | přečteno: 211x