Paní ministryně Maláčová to už má v kupě.

Důchodovou reformu. Základ 10500,- + zásluhová složka a je to. Jakkoliv jsem fanda hnutí Ano, tak v tomto návrhu důchodovou reformu podporuji. Měla by docílit na ten průměrný důchod aspoň těch kýžených 60% průměrné mzdy.

Kde na to vzít? 

1) Armáda - k čemu nám vlastně je? Už dávno nejsou povinné odvody na vojnu, aby z těch puberťáků udělala chlapy, nebo tedy aspoň lidi, kteří budou myslet hlavou. Jsou na síti a to je tak mentálně poškozuje, že se s tím společnost těžko vyrovnává. Generál Opata by chtěl armádu silnou aby dokázala čelit nepříteli. To jako jakému, pane generále? Na Západě máme samé kamarády, včetně toho za vekou louží a z Východu nám opravdu nic nehrozí. Aspoň jsem za celou dobu od sametové revoluce žádnou výhružku z Ruska neslyšel. Naopak, omluvu za srpen 1968 ano. Spíše nám stále hrozí vybudování vojenské základny NATO, tedy vojáci ze Západu. Pan generál Opata i pan ministr Metnar uvízli v síti kybernetického zpravodajství. Armádu zrušit, jako to udělali na Islandu, stejně se nikomu neubráníme, oni to vzali pragmaticky, tak proč ne my? Jediné bojové zástavy máme z dob husitských válek, taky se přitom hraje Kdož jste boží bojovníci. O zástavách z ruské fronty se stejně moc nemluví, neví se totiž jak. by se náhodou neřeklo, že taky něco znamenaly.

2) Zrušit veškerou podporu obnovitelných zdrojů. Jejich přínos je nulový, jejich podpora je protizákonná Nelze totiž zvýhodňovat a stavět jakoukoliv podnikatelskou činnost nad jinou. I případné arbitrážní spory by vyšly mnohem laciněji, než  té podpoře pokračovat.

3) Konečně se jasně vyslovit v otázce střetu zájmů poslanců a ostatních veřejných činitelů. Podle dnešního výkladu opozice, včetně výklad EU, co chytré horákyně, jsou ve střetu zájmů všichni. Všichni totiž někde něco mají, něco vlastní a tak všem jde o vlastní bydlo. Do parlamentu už pouze bezdomovce. Aby se jednou provždy střet zájmů eliminoval.

Také armáda + obnovitelné zdroje + pořádek v zákonodárných sborech. A máme těch kýžených 300 miliard, které požaduje paní ministryně Schillerová na zdrojové pokrytí návrhu důchodové reformy.

Autor: Vladimír Zeman | pátek 28.2.2020 11:37 | karma článku: 23,91 | přečteno: 861x