Nová vláda do neklidné doby.

Nijak tomu neklidu neubírá. Zdá se, že spíše naopak. Jmenování Andreje Babiše, Milana Chovance a Bohuslava Sobotky jsou mimo mísu. První nikdy čisté lustrační osvědčení získat nemůže. Kdo umí číst (a to zajisté soudci umí) najde v Babišově spisu slovo "Agent". To nezmění žádný soud, je to tam. Jediná šance je zrušit lustrační zákon. Milan Chovanec studoval vysokou školu 9 měsíců - cca dva semestry. Určitě se dá tolerovat leccos, řada šikovných studentek se k titulu prosou..... Proč ne. I opsané různé pasáže v závěrečných pracích se dají tolerovat, nakonec vždycky se čerpá z již objeveného. Ale dva semestry ne. A pan premiér Sobotka? Ze svých poslaneckých náhrad si financuje bydlení a nikterak to nepopírá.

Takže nastupuje logická analýza. Jak v dokumentu První globální revoluce popsal Římský klub (čerpáno z knihy "Smrt v sametu" - Petr Hájek):

- demokracie už nestačí na řešení úkolů, které jsou před námi, volení zástupci nedokáží včas přijmout potřebná rozhodnutí,

- společnost potřebuje motivaci v podobě společného nepřítele, sjednoťme národy proti vnějšímu nepříteli, buď skutečnému, nebo k tomu účelu vymyšlenému,

- takovým nepřítelem dnes jsou znečištění ovzduší, hrozby globálního oteplování, nedostatku vody, hladomoru, terorismus, korupce.

Co to má společného s nastupující vládou? Avízovaným těsnějším příklonem k Bruselské administrativě (neboť ta je ta co všechno vyřeší), se tato vláda vzdává dobrovolně většiny demokratických výdobytků. V těsném spojení s EU se vydává k tažení proti demokraticky zvolené vládě státu Ukrajina. Jak správně připoměl Putin, v době velkých nepokojů a demonstrací v Řecku, nikdo z vrcholných představitelů Ruska nepřijel do Athén veřejně podpořit demonstranty proti vládě. A Brusel do Kyjeva posílá šéfku unijní diplomacie a komisaře pro rozšíření. 

První výstup po přijetí Chorvatska do EU. Chorvatsko neplní maastrichtská kritéria, ani plnit nebude. To nic nevadí MY (rozuměj EU) je potřebujeme stejně jako Ukrajinu. A tak naše nová vláda bude v předklonu jásat a souhlasit s každým nápadem Evropské komise.

Hladomor a nedostatek pitné vody u nás snad zatím nehrozí. Aspoň tak udávají statistiky. Hrozba znečištění ovzduší, globálního oteplování a korupce je u nás dle mínění Bruselu velmi silná a to motivuje a aktivuje různá občanská sdružení. A tak se u nás veřejně prospěšné stavby stavět nebudou (viz stále v nedohlednu dokončení dálnice D8, vinou obstrukcí Dětí země), dokončení severního obchvatu Prahy, nebudou se prolamovat limity těžby hnědého uhlí (rád bych věděl kolik obyvatel Jiřetína skřípe zubama, protože někdo stále odmítá nabídky nového bydlení v lepší krajině od MUS), nebude se těžit břidlicový plyn, nevytěží se zlato v Mokrsku, protože by zmizel kopec v jehož hornině je 130 tun zlata.

Proč aktivisti nezabránili stavbám fotovoltaických elektráren? Brání úspěšně rozšiřování silnic, vykácení starých nebezpečných stromů, ale toho, že FVE zabírá a likviduje hektary zemědělské půdy si nikdo z nich nevšimne. Při hranicích s Rakouskem v oblasti Podyjí se chystá Rakousko k výstavbě 31 velkých větrných elektráren. Na naší straně se zvedla jakási chabá vlna odporu. Jestli se jí podaří té výstavbě zabránit, tak si to u mě ta sdružení možná vylepší.

Přitom všem Člověk v tísni posílá do Kyjeva humanitární pomoc pro demonstranty. Demonstranti nejsou lidi v tísni, ty na tom náměstí nikdo násilím nedrží, jejich podpora je vměšování do záležitostí cizího státu. Prostředky, kterými Člověk v tísni disponuje jsou určeny logicky úplně jiným lidem.

A korupce? Pánové ministři snad radši nedělejte nic. Pan Stropnický se chystá rozprodávat majetek armády. Určitě někdo později příjde na to, že prodával pod cenou. Babiš sáhne na rezervy centrální banky? Nevím, rozmyslete si to snad radši, pane kolego blogere. 

Autor: Vladimír Zeman | středa 29.1.2014 16:08 | karma článku: 14,34 | přečteno: 283x