Nová hra - kopni si do svého prezidenta.

Už si našla spoustu hrdinných příznivců. Se Zemanem je do hry už vztažen i Klaus. Zoufalé vzepětí sil "kavárenských povalečů", nebo vyznavačů "pravdy a lásky" jak chcete, obé jedno jest.  Klaus i teď Zeman pojmenovávají věci pravými jmény, hlavní mediální proud je neoslovuje a tak jsou tou částí národa, která je ovlivnitelná, hluboce nenáviděni. A je celkem lhostejné, kde je pravda. Ani komunisté nespochybňovali základní matematickou rovnici, totiž že 1+1=2. A o tom, že poručíme větru, dešti byla pouze budovatelská písnička. Naše skvělá euroatlantická civilizace vytváří svojí pravdu, svůj mýtus, který vehementně prosazuje. Poručíme větru, dešti - né, že né. Konflikt na Ukrajině je separatismus vyvolaný a živený Ruskem, Kosovo vzniklo ovšem jako nezadatelné právo Kosovců na vlastní stát.

A kdo to nechápe je v médiích ztracen. Jestli ČT uvedla, že v Moskvě na podporu Putina pochodovalo 75000 demonstrantů, tak se dá s velkou pravděpodobností říct, že jich bylo aspoň 0,5 miliónu. Co je tak špatného na tom, že Zeman popsal služební zákon jako zkurveninu, když to je každému jasné. Hned se bude opravovat. Na Pussy Riot taky nic pozitivního nevidím. Jenom demonstrovali, že si každý může dělat co chce. Třeba druhému tancovat na hlavě. Proč je "kavárenští povaleči" nepozvou, aby své číslo předvedli v chrámu sv Víta? Vykoupili by všechna místa a Pussy Riot by uspořádali skvostné ovace. Kdyby své číslo předvedli v některé mešitě v arabském světě, asi bychom si na ně už dávno ani nevzpoměli.

Čína a vůbec Dálný východ je oblast, kam se velmi rychle přesouvá "pupek světa". Psal o tom Klaus, teď má nejčerstvější poznatky prezident Zeman. Samozřejmě, volné obchodní kapacity zde v co největší míře uplatňovat. V Rusku to samé. Ať se konečně EU vzpamatuje a svojí nenávistnou kampaň proti Rusku opustí. Obamovi už to američtí voliči dali tvrdě najevo, co si o jeho zahraniční politice myslí.

Rusko a Čína vedou samozřejmě jinou vnitřní politiku. Kdyby úplně povolili, tak by měli zem plnou oligarchů. Už se jim vymknul Abramovič, Chodorkovského zachytili. Kde jsou vlastně rozdíly u našich Rittiga, Janouška, Koženého, proti Abramovičovi a Chodorkovskému. A přitom těm ruským tolik fandíme. Jenom proto, že se stali miliardáři v Rusku. Putinovi navzdory. Ti naši, to je ovšem něco jiného.

Klaus je někdy nazýván otcem kuponové privatizace. Další argument "kavárníků". Co na ní bylo špatného? Všechny nás postavila na startovní čáru. Za tisíc korun a předveď se. Vytvořily se rychle skupiny finančníků, které se zmocňovali v roli investorů větších, či menších, ale i strategických podniků. Asi by tyto skupiny tak rychle nevznikly. A stát se mohl zabývat svojí přeměnou. V roce uvolnění cen byla inflace krátce 20%. V Polsku např. 2000%. Ale i my, kteří jsme v kupónové privatizaci neinvestovali správně, nebo jsme se svými akciemi nevěděli co dělat, také nepřišli zkrátka. Vždyť ten nejnižší zisk, to jest 10-ti násobek, který nabízel Kožený, představuje zhodnocení 1000%.

Klausova amnestie, zvlášť její článek 2, bylo přece skvěle nastavené zrcadlo. Kauzy, které po dobu 8-mi let nedospěly k soudu se zastavují. I nejsprostší vrah má v demokracii právo na soud. Jestli jsem po dobu 8-mi let nenašel důkazy, abych mohl kauzu přivést před soud, pak kauza neexistuje. Však je víceméně neoficiálně jasné, že se naše justice spíše snaží těm známým firmám jejich působení znechutit. Kdyby tak chtěli všichni zdrhnout jako Krejčíř, nebo Kožený. Nikoho nejsou schopni přivést před soud. Janouška mají, ale kvůli jeho zobácký chybě. Ne pro to, za co je stále mediálně pronásledován. Doufám, že Rathova kauza skončí před limitem. Je na to ještě dost času.

Nevolil jsem Zemana, ani Schwarzenberga. Zeman vnesl do naší politiky hrubost už svými výroky o spálené zemi a o tom, jak z kůže odeesáků nechá ušít stranické legitimace ČSSD. A noblesa knížete? Výčet jeho urážlivých výroků už i někdo shromáždil. Je to na úrovni, budu si dělat co chci, budu si kecat co chci. Dnes jsem ale rád, že to nedopadlo obráceně.

Autor: Vladimír Zeman | čtvrtek 6.11.2014 14:26 | karma článku: 33,80 | přečteno: 1958x