Neboť mnoho je povolaných, ale málo vyvolených. Matouš 22:14

Začala klimatická konference v Paříži. 200 pomazaných, nejvyšších hlav států, 200 povolaných. Aby vyřešily něco, co vyřešit nelze, co má v moci pouze příroda. Nebo sám milý Pánbůh. "Bůh zavál, a byli rozprášeni".

O marnosti počínání stran ovlivňování počasí, se toho popsalo mnoho. Vážně tím nechci obtěžovat. Jenom jednu, tentokrát mou geniální myšlenku, bych tady popsal. Českou kotlinu často v bezvětrných dnech trápí smog. Zvláště když se v podzimních měsících přidá mlha. Pak je nepříjemně, mrazivo a navíc nedýchatelno. Recept je jednoduchý. Jestliže jsme, ve prospěch svatého boje proti CO2, oželeli ornou půdu ve prospěch fotovoltaiky, a ničemu to nepomohlo, ozdravění ovzduší to nepomohlo, zkusme to jinak. Ornou půdu tedy asi nepotřebujeme, zbourejme fotovoltaiku a místo ní vysázejme lesy. Lesy produkují kyslík, čistí vzduch od oxidu uhličitého, čistí vzduch od prachu. Náklady zajisté jsou, ale jsou mnohořádově nižší, než ty, které určitě schválí sněm dvou set pomazaných hlav.

Jasně, že vím, že volání po zdravém rozumu je věc stejně marná, jako je marná snaha chtít ovlivnit klima. Program ovlivňování klimatu, tedy vlastně lidstva, byl vypracován už v r. 1989 elitářským Římským klubem. Kromě plánů na různé cesty k "umělé redukci lidské populace", byl vytvořen také dokument "První globální revoluce".  V tomto dokumentu se zcela otevřeně praví:

- Jakkoliv rouhavě to může znít, demokracie už nestačí na řešení úkolů, které jsou před námi. Složitost a povaha dnešních problémů znamená, že volení zástupci leckdy nedokáží včas přijmout potřebná kompetentní rozhodnutí.

- Zdá se, že lidé potřebují společnou motivaci v podobě společného nepřítele, aby se dokázali spojit a spolupracovat. Proto odveďme pozornost k hrozbám z vnějšku. Sjednoťme národy proti vnějšímu nepříteli, buď skutečnému, nebo k tomuto účelu vymyšlenému.

- Při hledání nového nepřítele, který nás sjednotí, nás napadlo, že k tomuto účelu lze využít znečištění planety, hrozby globálního oteplování, nedostatku vody, hladomoru a podobně.

Římským klubem prošla celá řada známých politiků a významných osobností. Namátkou Al Gore, Ted Turner, Michail Gorbačov, Bill Gates, Bill Clinton, Toni Blair - a také Václav Havel. Další slavné jméno, další "povolaný", Karel Schwarzenberg, člen Bilderbergu, se pak může nad úvahami různých konspiračních teoretiků upřímně chechtat. Neboť, řečeno jeho obdivovaným slovníkem, se tam "kecá o naprostých pitomostech".

Ten plán se bohužel naplňuje. Jestliže i papež varuje před klimatickou katastrofou, jestli se něco honem nestane, pak je to skutečně na pováženou. S Afriky a zemí blízkého východu se do Evropy pohrnou další milióny  migrantů, prchajících tentokrát nikoliv před válkou, ale před žhavým spalujícím sluncem a totálním suchem. Protože právě před tím světoví politici varují, takže to bude nejspíš pravda. Pak ovšem nevím co řešíme s migrací, migrantů bude mnohořádově více.

Náš pan premiér už také zapomněl, kde že se to narodil. Že totiž jedno teplé a suché léto ještě katastrofu nedělá, ostatně příroda zdatně vláhový deficit teď dorovnává. Už zase pomalu budeme připravovat protipovodňová opatření. Měl by si zalistovat v pranostikách, které vznikly z lidových pozorování počasí, a až si ty pranostiky pečlivě přečte, vydat silné prohlášení. To jest poslat tu konferenci "kamsi".

 

Autor: Vladimír Zeman | úterý 1.12.2015 10:33 | karma článku: 23,87 | přečteno: 615x