Návrh činnosti pro paní Jourovou.

Trochu jsem v létě cestoval po Evropě (tentokrát výhradně po státech eurozóny) a všiml jsem si, nebo spíš potvrdil jsem si, že tento trend je na vzestupu. Jde o záležitost tak banální, tak významově nepodstatnou, že se vůbec nebudu divit případnému čtenáři mého blogu, že v tomto okamžiku přestane číst. Přesto mi nedá abych se nezmínil.

Na čerpadlových stanicích pohonných hmot na německých dálnicích je už delší dobu zaveden poplatek za použití toalet. Je to 70 eurocentů s tím, že 50 eurocentů z této platby můžete následně použít k platbě za občerstvení. Dokonce si ty stvrzenky za použití toalet můžete nastřádat a pak si dát za ně do nosu víc. Nápad vskutku hodný geniálního mozku. Výsledek je ten, že chcete-li se trochu projít, protáhnout záda v okolí té stanice, tak tam všechno tak nemožně smrdí, že třeba sednout si a rozbalit si svačinu, je zhola nemožné. A smrad je i v těch místech, kde parkují na odpočívadlech auta, protože přece pokaždé přijde noc, není nic vidět a pak se to dělá i mezi auty. Mezi zaparkovanými kamiony to jde ostatně kdykoliv. A je celkem lhostejné, jestli to dělají turisti z Česka, kteří chtějí ušetřit pár eurocentíků, nebo z jiných zemí. Každopádně je to zbytečné, eura takto získaná přece nemohou mít pro hospodaření té stanice valný význam. Všiml jsem si, že se to zavádí i v Rakousku, (50 eurocentíků, vstup přes turnikety), kde to předtím nebylo. V Itálii, aspoň v té severní části, to zatím není, stejně jako v jižní Francii.

A tak bych chtěl apelovat na naši novou eurokomisařku paní Jourovou. To je přece námět jako hrom. Navrhnout, prosadit a nařídit z pozice evropské komise, pod hrozbou pokuty, že se na dálničních čerpacích stanicích s občerstvením a odpočívadly v Evropské unii na toaletách nesmějí vybírat žádné poplatky. Výpadek příjmů té stanice bude zanedbatelný, (nakonec, když si nepatrně zvýší marži z prodeje pohonných hmot, tak si toho patrně nikdo nevšimne), zato ekolologický přínos bude velký. Proč to musí odnést ta nebohá příroda.

A že by se tam v té evropské komisi mohl někdo paní Jourové vysmát? Potřebuješ se vy...., tak si zaplať? Nebudu tady vypisovat všechny ty pitomé nápady eurokomisařů, a co jich bylo za doby existence evropské komise, za všechny jen jeden. Vladimír Špidla, bohem políbený český eurokomisař, přece v době svého působení prosazoval, aby stavební dělníci v letní době fasovali opalovací prostředky s vyšším faktorem, aby se na slunci nespálili a nepoškozovali si tak zdraví, což by mělo za následek dopad na čerpání zdravotního pojištění atd, atp. Takže co je tomto nápadu hloupějšího.

Naopak.

To je nápad, to přijde jednou za život, navíc by to poďoublo ty nabubřelý Němce, že je taky něco, co dělají blbě.

 

Autor: Vladimír Zeman | úterý 16.9.2014 10:19 | karma článku: 17,17 | přečteno: 628x