Nás se Unie fakt bát nemusí.

Před lety jsme to Unii chtěli osladit. Taky u toho byli borci z ODS. Tehdy se ale řešilo zakřivení banánů, to dnes Fiala a spol. rozhodně řešit nebudou. Prioritou je zalíbit se, zvýšit platby na NATO a starat se o Ukrajinu.

Starat se o vlastní lidi, to jsem v tom našem programu předsednictví nenašel. Rychle se, s omluvou, popasujeme s 2% platbou na NATO. Od Švédska jsme, snad, dostali nabídku k převzetí "našich" Gripenů zdarma. Kdo by to ale chtěl, v nabídce jsou americké F35. Naše starost o běžence z Ukrajiny je vnímána jako vzorová, kriminalita prý zásadně nenarůstá. Tak doufejme, že to takhle zůstane.

Dnes od rána běžel na Nově pořad k našemu předsednictví. S pány Topolánkem a Vondrou. Pan Topolánek, velký podnikatel v energetice a pan Vondra, dlouholetý poslanec Evropského parlamentu. Jak z té energetické krize ven? Pánové chválí příslib EK, který údajně dostal Fiala, na 0,- Kč na emisní povolenky. V rámci dobrých vztahů by to bylo dobré. V rámci normálního lidského vnímání to není o ničem. Pokud si nepostavíme takovou pozici, abychom si mohli o vlastní energetice rozhodovat sami a na všechno se musíme doprošovat, tak je to o ničem. Nemáme ropu a plyn, za to máme elektřinu a uhlí.

Nepřinese-li nám pan premiér sdělení, že budeme řešit energetickou krizi zvýšením výroby elektřiny a to i za pomoci v tuto dobu již odstavených uhelných elektráren, že zvýšíme těžbu hnědého uhlí i za cenu prolomení limitů, že rozjedeme těžbu černého uhlí na Ostravsku. Přebytky (pouze přebytky) elektřiny nabídneme na energetickou burzu, koksovatelné černé uhlí (po kterém je velká poptávka) nabídneme za nejvyšší ceny, pak to není premiér nás všech. Tyto logické a selským rozumem pochopitelné činy musí v rámci předsednictví v EU prosadit. Blokové kotelny na plyn postupně (urychleně) osadit kotly na uhlí, obnovit vytápění odpadním teplem z elektráren, např. přivaděč Třeboradice z elektrárny Mělník (již odstavena) do teplárny Malešice v Praze 10. Silně snížit cenu elektřiny pro tuzemský trh a touto cenou kompenzovat vysokou cenu ropy a plynu (komodit, které nemáme). Samozřejmě, že stále v problémech zůstávají majitelé domů a bytů, kde jsou jenom kotlíky na plyn. Tam je nutné stanovit cenu pro vytápění státem zastropovanou.

Pan Alexander Vondra se sám podivoval nad úplně nereálným a směšným výpotkem Evropského parlamentu o roce 2035 jako posledním, kdy se bude smět vyrobit spalovací motor. I o tom, že výjimku dostaly Ferrari pro své luxusní vozy. Takže korupce jako hrom. Vůbec samotná myšlenka na elektromobilu je zcestná. Vyměnit autopark včetně nákladních automobilů, kamiónů, stavebních autostrojů prostě nejde. Takže bod našeho předsednictví: " Tento paskvil vymazat". Navíc Evropa sama se svými 8% produkce skleníkových plynů, takové nesmysly musí odmítnout, samozřejmě celého Green dealu.

Evropská unie je dvourychlostní. Naše životní úroveň se k té v západních státech ještě moc nepřiblížila. Jsou státy, které si s tím i v rámci EU dovedly poradit. Státy jižní Evropy se k prosperitě z větší části prolhaly, Co Řecko, jeho dluh je takový, že vlastně nemůže existovat. Jak moc se Řecké dluhy řešily. Teď už se o Řecku nemluví vůbec a Řecko si žije svým pohodovým životem.

Našemu předsednictví zdar.

 

Autor: Vladimír Zeman | pátek 1.7.2022 11:40 | karma článku: 32,03 | přečteno: 662x