Marek Benda v interview - obraz dnešní ODS.

Býval jsem volič ODS, to už se mi teď stát nemůže. Babiš také přiznal, že býval voličem ODS v dobách před vlastním vstupem do politiky. Asi jsme si oba mysleli, že jsme volili pravici. Na dnešní ODS ovšem nic pravicového není.

Poslední pravicový politik ODS byl Václav Klaus. V dobách, kdy ODS vedl, tato strana něco dokázala. Měla také voličskou podporu a vedla několik vlád. Dnes je tak vyčpělá, stále stejné bezduché řeči jejich představitelů se nedají poslouchat. Pan Marek Benda to ve zmíněném interview názorně předvedl. Negace, negace, negace, všechno špatně. Proč tedy se Babiš stále vrací k možnosti sestavit vládu s ODS? Všichni jsme přece hned po volbách slyšeli Babiše, že by do vlády šel nejraději s ODS. Asi tam vidí několik možností.

Určitě pana Václava Klause ml. na post ministra školství. Já bych ho tam chtěl. Dále možná Bohuslava Svobodu na post ministra zdravotnictví. Tady je ovšem problém. Trestně stíhaný poslanec aby byl ministr? To, že poslanci Bohuslava Svobodu nevydali a on je stále chráněn imunitou proti trestnímu stíhání, ho přece obvinění nikterak nezbavuje. Nejsme policie, ať se může politik obhájit - znělo unisono sněmovnou, když se vydávali Babiš a Faltýnek. U Svobody od této zásady, pro mě nepochopitelně, upustili. I to by si měli v ODS srovnat v hlavě.

Andrej Babiš by chtěl vládu odborníků, se kterou by se pokusil realizovat své představy, které tak pěkně popsal ve své knize O čem sním, když náhodou spím. Měli bychom si to přát všichni. A, že do toho vstoupil pan prezident? V Německu vstoupil prezident taky do povolebního patu a vida, vláda je na světě.

Nelze ovšem stále bušit do zavřených dveří. Nechte se pane premiére v demisi, podpořit SPD a KSČM a bude pokoj.

Když to jinak nejde. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Zeman | středa 14.3.2018 7:36 | karma článku: 39,59 | přečteno: 2057x