Konspirační teorie mimo mísu.

Pokud má v budoucím světě panovat mír, musejí všechny státy seskočit z urostlého oře a disciplinovaně se podřídit zákonu světového státu. Podmínkou všeobecného míru může být pouze lidstvo podřízené jednomu zákonu a jedné vládě.

Tolik citace skupiny amerických zednářů v knize The City of Man (Město lidí). Je snad na tom něco?

Každopádně tvrdě vyžadovaná disciplína pro státy Evropské unie je až zarážející. Všechny státy 27, kromě Německa, odmítají kvóty pro přijímání uprchlíků, přesto se kvóty přijmou. Odpovídá to Lisabonské smlouvě. Její výklad je zřejmě hodně volná záležitost. Referenda a další lidové plebiscity se nepřijímají. Nedávné velké vítězství Davida Camerona v britských parlamentních volbách vrylo zřejmě velkou vrásku do čela toho hlavního (kdo to vlastně je?). Hlavně pak jeho slib vypsání referenda o setrvání Velké Británie v Evropské unii. Referendum nee - tak jak se tohle vyřeší?

V těchto dnech probíhá konference o klimatu v Berlíně. Očekává se výstup Angely Merkelové, která stála v 90-tých letech u přijetí Kjótského protokolu. Z Berlínské konference má vyjít něco, co by mělo Kjótský protokol nahradit. Řada vědeckých kapacit strašení klimatickými hrozbami odmítá, klima na Zemi je zcela v režii naší krásné modré planety. Boj proti oxidu uhličitému je jako boj dona Quichota s větrnými mlýny. Stejně nesmyslný. Země si dodá do svého ovzduší tolik CO2, kolik sama uzná za vhodné. Je to 6 sedmin, 1 sedminu dodá člověk, který díky stále novým technologiím produkci CO2 ze své průmyslové činnosti snižuje. O pěstování nafty na polích se také dávno ví, že žádný smysluplný efekt nepřináší. Jednak nesnižuje emise při spalování v automobilových motorech, jednak neřeší ani světové zásoby ropy. Ty jsou fakticky nevyčerpatelné.

Přesto se očekává další zpřísnění ekologických norem. Auta starší pěti let už nebudou vyhovovat nové evropské normě. Při prodeji se bude platit ekologická daň. V moravsko-slezském kraji se plánuje výstavba parku větrných elektráren. Aby se šetřilo co? - ovzduší? Liberecký kraj má přijít o část svého území ve prospěch Polska. Co s tím budou dělat Poláci - postaví tam větrný park?

Pan ministr Mládek představil energetickou koncepci. Výroba elektřiny - 50% jádro, nad 20% obnovitelné zdroje, 11% plyn, 19% uhlí. Na podporu fotovoltaiky vyplácí stát ročně 40 miliard Kč, celkem má stát podpora výkupu elektřiny z OZE 1000 miliard Kč. To vyplácí stát někomu - soukromému podnikateli, z našich peněz protože z daní (stát jiné peníze než daně nemá). K tomu nám všem ještě přirazí nemalou částku k faktuře.

Technické nesmysly, které nikdo nechce. Státy se bouří, konspirativní teoretici se ptají:"Komu to slouží"?

Válka s Islámským státem, která nemá konce. Už se zdálo, že světová koalice vedená USA získává navrch, abychom se vzápětí dověděli, že IS obsadil další 0,5 milionové město a že se nezadržitelně blíží k Bagdádu. Obama slíbil, že možná zasáhne. Jak? Letectvo tam shodí tisíce tun bomb, tím si vyčistí sklady, IS to žádnou škodu nepřinese, americký zbrojní průmysl vykáže zisk.

Slavný válečný britský premiér a svobodný zednář vysokého stupně zasvěcení Winston Churchill o tom věděl své: " Musí být slepí, kdo nevidí, že se na Zemi připravuje velký plán, jehož realizace se smíme zúčastnit jen jako věrní sluhové".

Autor: Vladimír Zeman | úterý 19.5.2015 11:21 | karma článku: 19,92 | přečteno: 648x