Konečně trocha logiky v americké politice.

Nový prezident vykročil rázně. Překvapuje svět svými názory, z kterých mnohé už uvedl do života. Zeď na hranicích s Mexikem, opatření proti nelegálním migrantům a další. Jakoby říkal, není ještě zdaleka nic ztraceno.

Pan senátor McCain se na svého stranického kolegu prezidenta velmi rozčiluje. Ten to asi hodil Hillary. Ale co je špatného na zdi, když přes tu dlouhou hranici proudí nelegální migranti, zločin a drogy? Ať jde každý přes normální hraniční přechod, vyřídí si s úřady vstup do země a je to. Pak bude určitě s láskou vítán. Tak to mělo být i s migrací do Evropské unie. Ne nekonečný proud lidí, kteří v blátě, dešti táhli přes Řecko, Makedonii, Maďarsko s cílem dostat se do vytouženého Německa. Před tím přes moře, kde se jich mnoho utopilo. A není až tak úplně solidní vinit převaděče (v tomto případě majitele těch gumových člunů), kteří se jen chopili příležitosti jak vydělat. Vinu má ten, kdo tu vlnu zdvihl a zvysoka se vykašlal na organizaci. Pojďte k nám, my vás všechny berem, jak se sem dostanete ovšem vaše věc.

Organizace odsunu odmítnutých žadatelů o azyl opět vázne, rozptýlení nelegálů po celé Evropě je bez jakékoliv kontroly. Nelze se vůbec divit Velké Británii, že odchází z EU. Ona si ten příliv nelegálů už pohlídá. Má výhodu. Je to ostrov a přístup je pouze lodí, letecky nebo eurotunelem. A to se dá ohlídat, tam všude už bude přísná pasová kontrola. Falešný až komediální strach z toho, že budou vyhošťováni tam pracující Češi, nebo Poláci, nemá opodstatnění. Kdo má v pořádku osobní doklady, pracovní povolení a povolení k pobytu, může být v úplném klidu. Kdo to nemá, ať si to rychle opatří. Tak je to ale snad správně.

Vztahy s Ruskem se snad s novou americkou administrativou konečně zlepší. Vnucování amerických demokratických hodnot podstatně menším a méně rozvinutým státům než je Rusko, se vůbec nedaří. S Ruskem nepořídíte nic, co samo nebude chtít. Historicky ztroskotaly všechny pokusy ovládnout Rusko. Naposledy strašná vyhlazovací válka proti Rusku. Hitler tak posilován a vybízen k útoku na Rusko, tak to bylo všechno připravený k dobytí Ruska a k získání jeho ohromného nerostného bohatství. Čím to Churchill přesvědčil Hitlera, že upustil od platonického bombardování Londýna a obrátil se na Rusko? Opravdu někdo věří, že by se Anglie ubránila? Hitler měl na své straně celou Evropu a od Ruska mu nic nehrozilo. A Amerika byla daleko.

Snad se nový americký prezident zasadí i o to, aby všechny záhady byly konečně objasněny. Už se o tom i zmínil. Jak to, že dvě letadla zničila na prach 7 budov WTC, jak to bylo skutečně s atentátem na JFK? A co nesmysly s globálním oteplováním?

Má toho Donald na vyřizování dost a dost. A já mu držím palce.

Autor: Vladimír Zeman | pondělí 30.1.2017 8:03 | karma článku: 31,56 | přečteno: 881x