Kauza Vyšehrad žije už jen mediálním životem.

Vlastně se už neví proč vznikla. Čeká se na nového ministra, odstupující ministr zůstane plně zapojen do boje s koronavirovou krizí. Jenom doufám, že nikoho nenapadne nějaký covid novináři, nebo tak něco.

Bulvár vstoupil do nelítostného boje s bojem s pandemií. Závěry bulváru bez rozpaků převzal veškerý mediální prostor u nás, i ten, který si říká solidní, dokonce i ten, který je veřejnoprávní, tedy ze zákona musí být k závěrům bulváru ostražitý až kritický. Nic takového se u nás neděje. Pořad OVM operuje s fámami vymyšlenými a neověřenými a krmí jimi veřejnoprávní prostor. Proč? Aby vládu a její snahu co nejlépe vyjít z nerovného boje z krize po stránce zdravotnické i ekonomické, co nejvíce v očích veřejnosti poškodil. To je to, co nás odlišuje např. od Německa, ale i třeba Rakouska, možná i Slovenska. Neumím si představit, že by se takto za paní kancléřkou plížil v noci stín, který ji bude fotografovat. Navíc to foto nic neukazuje. Ministr Prymula nastupuje do auta bez roušky. Je to venku, kousek od něj jenom jeho šofér, který mu otevřel dveře. Ten je v roušce. Jestli byl ministr v restauraci, kdo tam byl s ním (Faltýnek) a o čem jednali, to statečná média zatím nepřinesla.

Přitom v ranním zpravodajství ČT 24 jsou moderátoři bez roušek, pořad Snídaně s Novou (každý se může přesvědčit) moderátoři bez roušek. Rozhovory před budovou ČT na Kavčích horách - pod širákem, víc než dva metry, ale bez roušky. Ministr Prymula byl taky venku, bez roušky, jeho šofér s rouškou, ale jenom kolem něho prošel. Ti, kdo káží vodu a pijí vodu jsou novináři, reportéři, moderátoři. Přinést nějakou kladnou, pozitivní zprávu, na to nemají koule, pronásledovat, kritizovat, to dovedou. Jestli tohle je novinařina.....?!

V Číně má ČT velmi dlouho schopnou zahraniční reportérku Barboru Šámalovou. Viděli jsme její reportáže z velkých demonstrací v Hongkongu, dramatické záběry z Wu-chanu z ledna, února. Lidi na ulicích padali jako mouchy. Wu-chan, deseti milionové město bylo neprodyšně uzavřeno, měli jsme se bát, jestli nejsou porušována lidská práva místních obyvatel. Teď je najednou Čína viruprostá, V Číně je hospodářský růst 4,9% (v Německu schodek - 11,3% HDP) - zdroj deník Právo z 20.10.2020. Jak to v té Číně dělají? Mají lék? Z pozice ředitele ČT bych pověřil reportérku Šámalovou o velice podrobnou, velice objektivní analýzu situace v Číně v souvislosti s celosvětovou pandemií.

Teprve pak bych snad přiznal zpravodajské sekci ČT legitimitu, zatím je pro mě zklamáním, že pracuje s bulvárním materiálem.

Autor: Vladimír Zeman | úterý 27.10.2020 11:38 | karma článku: 30,15 | přečteno: 629x