Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kauza Brady přerostlá v silné politikum.

Že lidovci nakonec podkopnou vládu se dalo víceméně čekat. Udělali to vždycky, když byli ve vládě. Klaus to vyřešil geniální opoziční smlouvou, čímž je nadlouho vyřadil z nejvyšší politiky, ale teď jsou zpátky a pokušení být vidět

je pro ně příliš veliké. Na případu Brady se to ukazuje v plné výši. Co s tím tato vláda udělá, jak zareaguje premiér Sobotka? Je to přece jasné, ministr Herman jasně porušil pravidla, když Dalajlámu oficiálně pozval na své ministerstvo. Tento akt vyvolal prohlášení čtyř jako vynucenou reakci. Nebylo to nic servilního, jak se to snaží prezentovat pravicoví politici, např. pan Zahradil. Servilnost a vlezdo.... vypadá jinak, např. jako naše poklonkování Bruselu, paktu NATO a Americe.

Nevím, co mohlo být přesvědčivějšího, než vysvětlení šéfa hradního protokolu pana Forejta. Pozvánka pro pana Bradyho musela být písemná a odeslaná doporučeně. Nějaké telefonické, nebo přesvědčivé, že je to hotové, od pana ministra Hermana, není oficiální pozvánka. Jestli se z několika desítek potenciálních vybraných má vybrat 30 vyvolených, pak jich musí být mnoho odmítnuto. Nedostal-li pan Brady oficiální, písemnou pozvánku, pak nemohl nic nárokovat. Kolik jich asi nakonec kvůli nejužšímu výběru vypadlo? Ti všichni mají plnit média nesmyslnými truc akcemi a truc prohlášeními? Mediální Kocourkov.

Kauza Brady má ale jiný význam. Útok na vládu a prezidenta kvůli Tibetu. Jaký omyl. Čína nemá problém s Tibetem, Čína má problém s Dalajlámou. O celistvosti Číny se v normálním, demokratickém světě nemluví, to je samozřejmé. Tuto otázku stále zvedají Havlovi pohrobci, nemá ovšem smysl, divím se, že i akademická obec se k něčemu takovému propůjčí. Číně vadí Dalajláma, protože jí nepřestává pomlouvat ve světě, okopávat kotníky. Zajímavé by bylo zjistit, kdo financuje jeho životní náklady, že by pobíral čínský důchod? A Čína sama ho přitom nijak nepronásleduje, jenom reaguje na jeho pomluvy.

Čína je na cestě k demokracii, trochu jinou cestou, než nám předvádí náš Západ. Je podobná ruské cestě. Asi tam nelze házet vajíčka na prezidenta, nelze hanobit prezidentskou vlajku výměnou za červené trenýrky. Jejich boj s korupcí je na trochu vyšší úrovni, tady je například Babišovo snažení o potlačení korupce mediálně neustále zesměšňováno. Vydání strategických surovin do amerických rukou se nekoná, hra na žáčka a velkého učitele (Západ), už dávno nefunguje. Snaha o prezentaci Číny a Ruska jako agresora je opravdu silně zavádějící až směšná. Dojemná starost pana ministra Stropnického o naší bezpečnost, když si představí ty kružnice o poloměru 700 km od ruských základen, které zatím nejsou a jestli budou, tak na ruském území. Představuje si tyto kružnice u základen amerických po celém světě, a základen NATO v Evropě? Plánované základny NATO v pobaltských republikách a v Polsku, budou silně svými kružnicemi zasahovat na území Ruska. Na území Spojených států, světe div se, nezasahuje žádná kružnice.

Jasně, pakt NATO je obranný štít Evropy. Proti komu? Rusku? Rusko buduje obranný štít proti NATO. Schizofréní situace. Jeden se brání proti druhému a oba mír udrží za každou cenu. I totálního zničení. Snad se to všechno urovná aspoň na úrovni studené války. Té se asi bohužel svět nevyhne. Mírová činnost Ameriky v celém světě, jako světového policajta, přinesla válku do Sýrie, bídu a nepokoje v Africe, gigantickou uprchlickou krizi. A temné prohlášení Trumpa, že jestliže USA zvolí Clintonovou, svět se vážně octne na pokraji světové války. Opravdu velká pozitiva. Rusko představilo raketu, zatím v konceptu, která je schopná vymazat ze světa Francii. Taky dobrý, tím vším nás krmí média.

Pan Brady si přijel do Čech pro jednu medaili, odveze jich pět? A těch klíčů od měst, jeho program ještě nekončí. Aby to tak dotáh až na hrad.  

Autor: Vladimír Zeman | pondělí 31.10.2016 7:11 | karma článku: 36,97 | přečteno: 1087x
  • Další články autora

Vladimír Zeman

Paní Ursula zastropuje cenu ruského plynu.

Jak to chce udělat? Zastropuje stejnou cenu pro celou EU? Tedy my budeme platit stejnou cenu jako Němci? Hráblo jí, nebo nedohlédne dál, než z okna své kanceláře na okap vedlejšího bruselského paláce?

3.9.2022 v 10:33 | Karma: 38,66 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Návštěva Nancy přinesla tolik potřebný klid do regionu?

Zahraniční politika Spojených států nemá chybu. Rusko za agresi proti Ukrajině se snaží potrestat absolutní izolací Ruska. Takže výlet šéfky Kongresu USA do Tchaj-wanu přinesl opak.

9.8.2022 v 9:21 | Karma: 35,17 | Přečteno: 1005x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Partie na Prima News řešila požár a drahotu.

Obé si vyžaduje komentář. Normální, nezaujatý, logický pohled na věc. Pohled na naší přírodu, v druhém případě pak na absurdity, které mají za následek tak vysoké ceny všeho.

1.8.2022 v 11:43 | Karma: 35,44 | Přečteno: 1133x | Diskuse| Společnost

Vladimír Zeman

Hoří a u nás? - a tak hodně?

Tragédie, která postihla oblast Českosaského Švýcarska je zřejmě dosud největší. Strmé srázy, rokle, hala bala přes sebe poházené suché, kůrovcem zničené stromy. A všude spoustu suchých větví, vysoká podestýlka suchého jehličí.

27.7.2022 v 11:37 | Karma: 31,13 | Přečteno: 767x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Takže snížit spotřebu plynu o 15%.

Vymyslela Evropská komise. A hned, samozřejmě, kdo by snad nesouhlasil, tak sankce. Protože musíme být odhodlaní, semknutí. Protože Rusko a jejich zemní plyn je přece špatně. Řekla Amerika.

22.7.2022 v 10:05 | Karma: 36,88 | Přečteno: 1229x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Jordan Bardella. Mladík z předměstí, který vytáhl vzhůru stranu Le Penové

1. července 2024

Premium Spojuje v sobě charismatickou směs mladistvého elánu i uvážlivé komunikace. V pouhých 28 letech se...

Francouzi hlasovali v prvním kole voleb. Nacionalisté vedou, tvrdí odhady

30. června 2024,  aktualizováno  23:10

Krajně pravicová strana Národní sdružení (RN) Marine Le Penové získala v prvním kole parlamentních...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik