K evropským volbám - jít či nejít? Toť otázka.

Jean Claude Juncker žádá ještě větší integraci. Macron dvourychlostní Evropu. Merkelová by na způsobu migrace nic neměnila. Všichni tito žádají ještě větší posílení Bruselu. V4 - menší byrokracii, větší pravomoci národních států.

S těmito základními artikuly se sjela reprezentace EU do rumunského Sibiu na neformální summit. S cílem vytýčit směr fungování EU do budoucna. Jak to, že teď, těsně před volbami do evropského parlamentu? To snad mělo přijít až po volbách. Budou noví poslanci, bude nová evropská komise, bude nový (snad) předseda evropské komise. Teprve pak snad má smysl se domluvit na dalším směřování EU. Teď to snad nemělo cenu. A tak se taky domluvilo jediné. Že totiž budeme držet při sobě, ať se děje, co se děje. Skvělé, ne?

A tak si myslím, že zase nepůjdu. Naši poslanci tam stejně nic nezmůžou a tak aby tam seděli za dobrých 280 tisíc (?) měsíčně, to zas tak přejícný nejsem. I když, četl jsem kandidátní listiny, a koukám. Za Českou suverenitu kandiduje na prvním místě David Rath. Tak, že bych přece šel? Bylo by zábavné sledovat, jak česká justice žádá mandátní a imunitní výbor evropského parlamentu o vydání poslance Ratha k trestnímu stíhání. On přece v případě získání mandátu získá imunitu, nebo ne? Měl by, protože evropský parlament je zákonodárný sbor a tak nikdo nemá právo jakkoliv bránit poslanci ve výkonu jeho mandátu. To jest hlavně hlasovat. A kauza Rath ještě zdaleka není u konce. Kdybych šel k volbám, hodil bych to Rathovi.

Řekl bych to takto. Česká republika je příliš malá na to, aby mohla mít nějaký velký hlas a taky malá na to, aby si mohla myslet, že může z toho spolku vystoupit. Takže nedělejme politiku, tu za nás udělá Brusel, ale starejme se naši zemi. A že máme co dělat.

Četl jsem v Právu rozhovor s vrchním státním zástupcem Pavlem Zemanem. On nemá strach o pozici v souvislosti s jmenováním nové ministryně spravedlnosti. I s tím, že ten čtyřstupňový systém je nesmysl, nemá problém. Taky by zavedl třístupňový. Zaujalo mě jak pochválil justici, že přináší miliardy odhalováním  hospodářské kriminality. To je hezké, mediálně málo připomínané. Za to délka některých kauz je nemožná. Podle Pavla Zemana jsme na tom ještě ve srovnání s Evropou dobře. Skončí nějak kauza Čapí hnízdo? Nebude se pokračovat dřív, než až tak za 4 měsíce. Kauza Rath zřejmě neskončí vůbec. Ono odsoudit někoho na 8,5 roku a propadnutí veškerého majetku, je taková darda, že věřím, že se do toho nikomu nechce to dokončit. Možná kdyby zdrhnul, třeba na Bahamy, nebo na Srí Lanku, poté do JAR, tak by si justice asi oddechla. Prostě reformu justice ano.

Teď tu máme problém sucho. Uvolní se na to 30 miliard, s evropskými dotacemi to bude 54 miliard. Na příštích 20 let. Budou se stavět rybníčky, kanály mezi různými řekami, potoky, močály, obnoví se lužní lesy. Možná konečně i ta přehrada Velké Heřmínovy. Budou peníze na výkupy pozemků. Bude to fajn. Ještě bych doporučil zbourat ty velké fotovoltaiky a místo nich lesy a rybníky. Ty fotovoltaiky přispívají do mixu 3 % a stojí nás ročně 23 miliard. 

Přestaňme investovat do války. Jestli nějaká bude, tak se bude odehrávat tady, ve středu Evropy. Rakety budou létat od Západu na Východ a obráceně. My se odpaříme, ať už budeme mít armádu velkou, nebo malou. Řežba to bude veliká, vyhraje Amerika. Tam se totiž válčit nebude. Tam se totiž nikdy neválčilo, kromě jejich vlastní občanské války. Rusko bude poničené, ale taky zůstane. Jenom my se budeme poroučet.

A tak si myslím, že přece jen k těm volbám nepůjdu. EU se nezmění, je nereformovatelná, jako všechny diktatury. Nereformovatelný byl komunismus, fašizmus, velká říše římská, velká východní říše (Rakousko). Vše se nakonec rozpadlo. Jak si nějaké uskupení usurpuje velkou moc, tak zároveň pracuje na svém sebezničení. Ještě to ale bude trvat.

Autor: Vladimír Zeman | pátek 10.5.2019 8:55 | karma článku: 28,17 | přečteno: 902x