K čemu je nám dobrej, ten Brusel?

Českým lidem hrozí zdražení elektřiny (viz můj předchozí článek), plynu, palivového dříví, uhlí a teď nově i vody. A to až o 1/3 jak přinesly dnešní informační servery. Proč? Protože Německo ustupuje od výroby elektřiny z jádra, protože EU přijala zásadu, že výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů do roku 2050 dosáhne až 70% z celkové výroby elektřiny (to má zdražit elektřinu do roku 2050 o plných 100%). Protože EU podléhá zelené nákaze a tak se snaží vymyslet nesmyslné, rádoby životnímu prostředí prospěšné příkazy a zákazy. Ostatně článek v dnešním iDnes o odmítnutí dotace na modernizace a stavby čističek je toho důkazem. Proč ale kvůli tomu má stoupnout cena vody až o 1/3? 

Ratingová agentura Moody,s přinesla zprávu o hodnocení Španělska, kdy mu snížila rating o další dva stupně. S výhledem, že bude hůř. Když člověk vidí v televizi fotbalové zápasy španělských mužstev v lize mistrů, nabité stadiony, tak si musí nutně pomyslet, že těm lidem, Španělům, kteří ty stadiony k prasknutí zaplní, je takové hodnocení upřímně lhostejné. Nakonec podobně mluvil i náš nejslavnější fotbalista Petr Čech, když mluvil o nabitých stadionech v Anglii, kdy se lidé poperou o permanentky, aby měli vstup na každý zápas předem zajištěn. Petr Čech se podivoval nestálé přízni českých fanoušků, kteří svůj tým střídavě vynášejí do nebe, aby ho po příštím zápase zatratili.

O čem to svědčí? Celá ta velká skupina pro nás stále ještě západních zemí (původní 15 - tka), je na tom proti nám stále ještě více než dobře. Nám, kterým agentury přinášejí zlepšující se ratingy. Nám, kde valná většina lidí má podstatně hlouběji do kapsy, než oni Španělé, Italové, Řekové, kterým agentury předpovídají krach. Proč se snaží tyto státy zachránit Evropská Unie na úkor nás? Nás, kteří to zaplatíme formou zvyšujících se cen energií, na příklad. A koho v těch zemích vlastně zachraňují? Ty fanoušky na fotbalových zápasech ve Španělsku nebo Itálii? Nebo ty Řeky, kteří si poklidně popíjejí svoje ouzo a pokuřují před tavernami? Nikoliv, zachraňují svůj imaginární sen, neuskutečnitelný projekt Spojených států evropských, nebo spíš Evropské socialistické federace. Uspořádání, kde rada moudrých vybrané prostředky z daní přerozděluje díky své veliké moudrosti spravedlivě mezi své poddané.

Nechápou, nebo spíše nedbají na to, že národy žijící v Evropské Unii se natolik různí svými zvyklostmi, svým způsobem života, že nahnat je pod křídla jedné veliké kvočny prostě nejde. Nikdo nehne s Řeky, Italové a Španělé jsou velice svérázní. Co až přijdou Chorvati, Srbové, Turci, to bude teprve guláš. Stačí se podívat na naše vesnice. Lidi na vesnicích už se pomalu aklimatizují na poměry v EU a vše co mohou si vyrobí sami. Drží slepice, vypěstují si svoji biozeleninu. Brambory se teď na podzim už nechají koupit za 3,- Kč/kg. Pak už se nechá (pravda nic moc) vyžít i za ten mizerný průměrný důchod 10.000,- Kč. A většinově už přejdou na topení dřevem, a vodu mají zadarmo ze svých studní. A zkus Evropská komise zakázat čerpání vody z vlastních studní, že je to majetek všech. To pak zpoplatni i vzduch, i to je majetek všech.

Výhled na rok 2012 je z pohledu zpráv tiskových agentur a veřejnoprávních médií tristní. Člověče seber se a konej tak, aby věci měly svojí hlavu a patu.

Autor: Vladimír Zeman | středa 19.10.2011 12:08 | karma článku: 44,48 | přečteno: 6184x