Do jaké Evropy jsi nás to přivedl, pane? Pokračování.

Znáte tuhle? Porodník u porodu křísí tatínka, který omdlel, šťastným voláním: "Tatínku, máte syna - a je to kluk". Tak tohle už asi nebude moci do budoucna znít. Není to totiž korektní, vůči děťátku, které se právě narodilo. 

Neboť ten človíček rozhodne o svém pohlaví sám. Až mu bude 18 let. Protože pan doktor se podíval, co tam mezi nožičkama má? A rozhodne? No, to snad ne. A aby mu v tom rozhodnutí nemohl nikdo bránit, v rodném listě už nebude kolonka sex, určující pohlaví dítěte. Tak i tohle je dnešní Evropa, Amerika taky, prostě naše severoatlantická demokracie. A co různé dosud odchylky. Gayové, lesby. To už žádné odchylky nejsou, mohou se ženit, vdávat (teď jsem vlastně napsal blbost, to přece není ženění, ani vdávání), mohou vychovávat děti.

A co korektní chování k běžencům. Když vyloupí, okradou, znásilní, přepadnou, tak to udělali, protože mají hlad, mají sexuální potřebu. Tak to snad pochopte. Kdyby mu ta slečna dala dobrovolně, tak se třeba ani nic moc nestalo. Práva běžencům nelze upírat. Že taky máme nějaká práva? O tom nejhorším se radši nezmiňuji. Aby to v Evropě nedopadlo jako v Americe po občanské válce. Osvobození otroci bez prostředků se toulali, přepadávali, loupili, kradli. Narodil se Ku-klux-klan. Jako domobrana. Nebylo by lepší tu migraci řídit? Frontex by měl ty čluny vracet zpátky a tam v té Libyi je třídit podle toho, která země je přijme? A ta země si pro ně pošle loď, nebo letadlo a převeze si je jako lidi. To budeme pořád číst zprávy, jak se člun převrátil, 40 lidí utonulo, nebo že zachránění běženci měsíc leží na palubě lodi nějakých aktivistů a nikdo je do přístavu nevpustí? Tak i tohle je Evropa.

Brexit je samostatná kapitola, jak se Evropa chovat nemá. Lidi rozhodli v referendu, že vystoupí z EU, a Velká Británie se nemůže dohodnout s EU jako se sousedem, partnerem? Ta irská pojistka, co to je za paskvil? Jediná suchozemská hranice mezi Velkou Británií a Evropskou unií, to jest hranice mezi severním Irskem a Irskou republikou. Ať si to tam uspořádají, jak chtějí. Co kdyby ohlásilo odchod třeba Rakousko? To prostě nejde ani teoreticky. Všechny jeho hranice jsou totiž suchozemské. Dohodnout na nich režim, na to prostě dnešní Evropa nemá. Přitom tu jsou země, které to neřeší. Švýcarsko nebo Norsko. A že by tyto země nějak trpěli tím, že to nejsou členské země EU? Proč se nemůže vzít tento model i pro brexit? 

Brexit je závazný, odchod Velké Británie je konečná věc. Irskou pojistku vyjmout z dohody by byla slušnost. Slušnost se nenosí, nezbývá tedy než odchod bez dohody. Do konce října už není daleko, abys tam Evropská komise, na té irské hranici, začala stavět žiletkový plot.

Tak, chtěli jsme do Evropy, kde pravda a láska vždy vítězí nad lží a nenávistí. Jsme v Evropě, kde se rozhoduje z mocenského centra a to už jsme tady zažili. A to docela dlouho. 

Autor: Vladimír Zeman | středa 28.8.2019 7:55 | karma článku: 35,90 | přečteno: 1098x