Co jest to, co rozděluje?

Šíří se to tím naším demokratickým světem jako nějaká epidemie. Volby nedopadají přesně podle představ, já vlastně ani nevím koho (aby to nebyla nějaká konspirační teorie). A tak se zpochybňují, neuznávají hlavním mediálním 

proudem. Volby nedopadly dobře v Polsku (komunální volby potvrdily navzdory EU dominanci strany Právo a spravedlnost), ve Francii se dostala Marine Le Pen až do finále prezidentských voleb, v Německu horko těžko obhájila Angela Merkelová (zemské volby v Bavorsku dopadly už špatně), kdo že to vládne v Maďarsku? Katastrofa. O poměrech v naší mladé demokracii - škoda mluvit. V Británii rozhodl volič už úplně katastrofálně - totiž o opuštění měkké náruče EU. A co se to stalo v Americe? Voliči zvolili Trumpa. Všechno navzdory scénáři, trpělivě vysvětlujícímu, jak se to má dělat, tlačícímu všemi mediálními prostředky na to, že to bylo všechno špatně, že se musí jinak. V Americe se našel viník. V Amerických volbách volilo Rusko. U nás by to asi vypadalo přeci jen blbě, že by se u nás Rusko až tak angažovalo, a tak na vině je volič nevzdělaný, v holínkách z kterých trčí sláma, důchodce, který si nedovede představit, co to vlastně provedl. On zvolil do druhého funkčního období prezidenta Zemana. On si zvolil za předsedu vlády člověka, který pořádně rozvířil hladinu toho našeho zatuchlého politického rybníka. Volič svou neúčastí zpochybnil senát. Volič je nejvíc.

A tak je každý útok na prezidenta Zemana a na premiéra Babiše vlastně útokem na voliče. Zpochybněním demokracie. O demokratičnosti voleb u nás nelze pochybovat, oba politici byli zvoleni opakovaně, takže náhoda to nebyla. A tak neustálý atak veřejnoprávních médií na volené nejvyšší představitele státu, je vlastně atakem na voliče. Nese se to tím naším severoatlantickým prostorem jako epidemie. Voliči volíš špatně, jsi xenofob, populista.

Že tento mediální mainstream v podstatě oslabuje demokracii, oslabuje sílu našich státních seskupení ve světě, to nikomu nedochází? Tohle nám tady chcete instalovat, to je demokracie? - říkají si možná ve světě, kam se snažíme své hodnoty vyvážet.

Volič je nejvíc - pamatujte si to! Všichni! 

Autor: Vladimír Zeman | pátek 26.10.2018 7:03 | karma článku: 29,26 | přečteno: 446x