Stále si s tím lámu hlavu ...

Kolem nás se toho děje víc než dost. Některé události nás zasáhnou, jiné nás minou. Co se ale stane s člověkem, když se začne nad danou událostí zamýšlet? Já měl dnes čas se nad jedním dnem zamyslet  v sauně ...

Byl jsem dnes v sauně a užil jsem si to jako vždy. Příjemné prostředí, oblíbené sauny, zejména ta jménem "s parním nárazem" kde je to fakt super. Potom ledový bazének a lehnout si do lehátka a zavřít na chvíli oko a vypnout mozek. No jo, ale co dělat, když vypnout nejde? No to potom babo raď! 

A tak jsem v leže se zavřenýma očima začal bloumat nad dnešními událostmi, které jsem stihnul zachytit na webu či slyšel při cestě domů na Českém rozhlase Radiožurnál. Je toho požehnaně a nejvíc mě vrtá hlavou co vede člověka k tomu aby se vydával za policajta a zastavoval auta ve své "civilní" Fábii. Co toho člověka vede k takovéto činnosti? Copak si fakt myslí, že je "nesmrtelný"? Že potká nějakýho hejla, který mu fakt jen tak na jeho kecy skočí a dá mu třeba pětistovku pokutu za "něco"? Co ho k tomu vede? To by mně zajímalo! Má snad málo peněz? Má chuť páchat dobro a "pomáhat a chránit" společně s poldama, který nemůžou být všude? Jsem fakt zvědavý až toho blbce chytí a vyslechnou co jim k tomu řekne. Co ho k takovému  jednání vedlo.

Druhá sauna byla finská. Tu mám jako druhou  nejoblíbenější. Opět uléhám, ale po chvíli se musím zvednout, protože vorvaň nedaleko mně chrápe tak, že by to vzbudilo i mrtvýho! Jdu za obsluhou a žádám jí taktně aby tomu pánovi dali na nos kolíček od prádla jinak se fakt prochrápe do spodního patra nákupáku. Slečna nejdřív koukala co to po ní chci, ale pak to pochopila a jala se strejdu jemně probudit se slovy, "pane, promiňte ale chrápete na celou odpočívárnu a to všechny ruší, přestaňte chrápat prosím"...Vorvaň vyskočil jako když do něj střelí a začal se omlouvat. Asi měl chudák těžkou šichtu.

Uléhám, zavírám víka, ale stále se nedostavuje onen pocit úlevy. Zase mi naskakuje další informace a sice, proč někdo v nemocnici ve svých 75ti letech vytáhne brokovnici a zastřelí tři pacoše? "Co to kurva s těma lidma je??? Proč se chovaj jak hovada a dělaj takovýhle věci"  povídám si pomalu polohlasně. Prostě tohle nejde pochopit! Stejné otázky, stejné nenalezení odpovědi, stejná marnotratnost nad zmařeným lidským životem. "Jdu radši znovu do horka, snad tam bude aspoň na co koukat" chlácholím svou hlavu a odebírám se opět do parního nárazu.

Je na co koukat! Přichází mladý pár, kdy ona uléhá na spodní příčku a on se usadí nad ní jako "dohližitel", který má přehled o všech šmírácích, kteří koukají na "jeho" krásnou prdelku. Jo, jo, byla fakt pěkná a on měl co hlídat. Ale dobře mu tak.

Po náloži třech větráků, které z nás vyšlehaly poslední šmírovací choutky odcházím schladit své tělo do ledového bazénku. Je nádherně ledový a užívám si to! Pak se sebemrskačsky dřu ledovou tříští a znovu se ponořím do ledové vody. Konečně uléhám a vypínám mozek. Usínám. Nevím ani po jaké době, ale přistihuji se, že jsem tím vorvaněm, kterej chrápe na celý kolo a ruší ostatní. Probudím se, zasměju se sám sobě, že jsem své chrápání uhlídal a nemusela do mně kopat slečna z obsluhy, a tiše s úsměvem na rtu odcházím do finální sprchy.

Myslím si, že není třeba lámat si hlavu všemi událostmi. Myslím si, že je třeba dát šanci hlavě se nad tím aspoň na chvíli zamyslet a vyhodnotit to. Jsem přesvědčen, že když se každý z nás bude chovat slušně a nebude zavdávat příčinu, nebude se snad dít nějaká nepříjemnost. Anebo se pletu a jsem přehnaný optimista... 

Vím já? 

Autor: Vladimír Rýdl | pondělí 11.3.2019 20:15 | karma článku: 12,14 | přečteno: 415x
  • Další články autora

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... homeless

25.1.2023 v 18:21 | Karma: 14,34

Vladimír Rýdl

Jak jsem kazil normy ...

11.1.2023 v 22:38 | Karma: 25,86

Vladimír Rýdl

Pražák na Šumavě ... B A F !!!

22.12.2022 v 19:08 | Karma: 18,12